LIGE NU:

Flere unge bliver smittet med coronavirus

Smittetallet i Danmark er stigende, og nye tal viser, at de unge er overrepræsenteret, når det gælder antallet af nye smittet med covid-19.

Sommerferien er ovre, og flere steder i Nordjylland er eleverne godt i gang med studiestart. En tid, der på uddannelsesinstitutionerne normalt er lig med fest og ballade, men ikke i år. I hvert fald ikke i skoletiden.

quote Jeg tror, det reflekterer, at hele samfundet er ved at åbne, og så er det generelt unge, der har flest kontakter.

Søren Riis Paludan, professor i epidemiologi og virologi, Aarhus Universitet

På Aalborghus Gymnasium er 28 nye elever til første lektion i mediefag. Sammen med over 300 nye medstuderende, nærmer de sig afslutningen på introugen.

- Jeg synes allerede, vi har fået en god studiestart. Det går meget stille og roligt, og man kan nærmest ikke mærke coronaen, siger Daniel Ravn Tylvad, der er en af de nye elever i klassen.

- Vi synes, det går fint. Vi går ikke så mange steder hen, og vi spiser frokost det samme sted og holder os til den side, siger de nye klassekammerater Ida Ettrup og Anna Christina Pedersen.

Overrepræsentation af unge

Landet over er unge i gang med corona-påvirkede studiestarter. Samtidig viser nye tal fra Statens Serum Institut, at netop de unge er overrepræsenteret i tallene for nye coronasmittede. 37 procent af smittetilfældene de seneste to uger er hos unge mellem 10 og 29 år.

- Jeg tror, det reflekterer, at hele samfundet er ved at åbne, og så er det generelt unge, der har flest kontakter, men så er det bare en refleksion af, at hele samfundet er ved at åbne mere op, siger Søren Riis Paludan, der er professor i epidemiologi og virologi ved Aarhus Universitet.

På Aalborghus Gymnasium er fredagscaféer, hytteture og fester droppet, men traditionen tro er der stadig – dog kun klassevis - folkedans inden fyraften og afslutningen på introugen.

- Vi gør det kun klassevis, og de retningslinjer, vi har fra ministeriet, siger, at når det foregår klassevis, så må vi gerne den slags ting, også i idrætstimerne for eksempel, siger vicerektor Grethe Andersen.

Det seneste døgn er antallet af indlagte coronapatienter på landsplan steget med en, så der nu er 14 indlagte.

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

den russiske spion webdok teaser

Grøn forskning for milliarder kan være stjålet: Her er historien om den russiske spion i Aalborg

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

Til forsiden

Til forsiden