Foto: Region Nordjylland (pressefoto)

For første gang: Paramedicinere besøger nordjyder for at vurdere behov for indlæggelse

Regionens paramedicinere har nu besøgt de første nordjyder med sypotomer for corona. Det er for at vurdere, om en indlæggelse er nødvendig.

Paramedicinere kører nu ud for at vurdere borgere i eget hjem med symptomer for COVID-19. Her laves en klinisk vurdering af borgeren, og i samråd med læger på Aalborg Universitetshospital fastlægger paramedicineren, om der er behov for indlæggelse eller ej.

Men allerede nu ser det ud til, at det for de fleste er unødvendigt med behandling på hospitalet. Det skriver region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Læs også Paramedicinere kan nu undersøge corona-patienter i hjemmet

Paramedicinerne har i løbet af det første døgn besøgt 29 borgere. Otte af dem er sendt til nærmere undersøgelse på hospitalet. 

- Vi gør det her, fordi vi følger den nationale strategi for afdæmpning af konsekvenserne ved COVID-19. Hovedbudskabet er, at hvis du er syg, skal du blive hjemme. Hvis du bliver alvorligt syg, skal du kontakte egen læge eller vagtlæge, siger præhospital lægelig chef, Poul Anders Hansen.

Løsningen medvirker til, at det alene er dem der er alvorligt syge, der kommer på hospitalet og dermed belastes hospitalerne ikke unødigt.

Borger kan blive visiteret til at få besøg af paramedicinerne af egen læge eller af lægevagten.