LIGE NU:

Første kommune i Nordjylland: Frederikshavn lancerer detaljeret kort over smitteudbredelse

Frederikshavn Kommune lancerer mandag et nyt kort, der ugentligt skal opdatere borgerne om, hvor udbredt smitten er både på sogneniveau, men også på aldersniveau. Håbet er, at det skal mindske fordommene om, hvor smitten er størst, og få borgerne til at tage smitten mere alvorligt.

Smitten tager til i det meste af Danmark, og derfor lancerer Frederikshavn Kommune som den første nordjyske kommune nu et kort, der giver et detaljeret overblik over, hvor i kommunen smitten er størst.

- Vi gør det, dels for at det kan være med til at aflive nogle myter om, at det er de unge, eller at det er de gamle. Men også for at man kan se, hvor mange smittede der er i for eksempel Sæby. Det skulle gerne motivere til, at man er ekstra opmærksom på de restriktioner og anbefalinger, siger borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit Hansen om det nye kort.

Hun er bekendt med risikoen for, at det kan betyde, at borgere i sogne, hvor smitten er lav, kan komme til at tage lidt for let på restriktionerne.

- Der har vi tænkt over, at fordelene ved at have sådan et kort som et værktøj til at orientere sig og være rigtig opmærksom på anbefalinger og restriktioner, der er fordelene altså højere end de ulemper, der måtte være ved, at man siger, at det nok ikke er så galt, udtaler Birgit Hansen.

Ifølge kortet er smitten lige nu værst i Sæby, men da kortet ikke viser antallet af smittede pr. indbygger, men blot antallet af smittede, vil tallet ofte være højest i de tættest befolkede dele af kommunen.

Det er dette kort, Frederikshavn Kommune ugentligt vil opdatere på sin hjemmeside.
Det er dette kort, Frederikshavn Kommune ugentligt vil opdatere på sin hjemmeside.
Foto: Frederikshavn Kommune