LIGE NU:

Gaden vil ikke åbne delvist: - Det vil være svært at lave firkanter på dansegulvet

Først var det d. 30. marts. Så blev det d. 13. april, der fik et kryds i kalenderen. Og nu er det d. 10. maj. Lukningen af barer og diskoteker i hele landet er hårdt for branchen, og en delvis åbning kan ikke lade sig gøre, siger barindehaver i Jomfru Ane Gade Henrik Foget Jensen.

Allerede inden regeringens forbud mod at holde barer og diskoteker åbent, havde Danmarks største restaurationsgades, Jomfru Ane Gades, 34 restaurationer valgt at lukke for at dæmme op for smitten af Covid-19.

- Nu er det lovgivningen, der siger, vi skal holde lukket. Og det bliver vi nok også pålagt lang tid endnu. Det er super ærgerligt, hvis vi kigger på forretningen, men vi skal jo kigge på situationen i øjeblikket, siger indehaver af Zwei Grosse Bier Bar Henrik Foget Jensen til TV2 Nord.

 

Henrik Foget Jensen, indehaver Zwei Grosse Bier Bar, Jomfru Ane Gade.
Henrik Foget Jensen, indehaver Zwei Grosse Bier Bar, Jomfru Ane Gade.
Foto: Bruno Sagsted

 

Nervøs for genåbning

Det er i skrivende stund 36 dage siden, at en enig aalborgensisk festgade tog beslutningen om at lukke ned med en klar opfordring til de øvrige restaurationer i byen om at følge trop.

- På den ene side vil vi gerne have åbent nu. På den anden side er vi også bange for, at der kommer en massiv stigning i smittetilfælde, når vi åbner, så krisen bliver endnu værre. Vi skal være på den sikre side for at være med på en genåbning, siger Henrik Foget Jensen til TV2 Nord og fortsætter:

- Det vil ikke give mening at proppe en hel masse folk tæt sammen. Det gælder både her, på festivaller og til fodboldkampe og den slags.

 

Omsætningen er væk: – Hjælpepakkerne har vi ikke set endnu

Selvom restauratørerne holder lukket og dermed ikke laver den vigtige weekend-omsætning, er der stadig husleje og betalinger til leverandører, der skal betales.

- Vi har en stor husleje. Hvis man opretholder den, vil det være besværligt at klare det, siger Henrik Foget Jensen og opfordrer samtidig til at indgå kompromiser, så alle klarer sig igennem krisen uden at skulle lukke forretninger og arbejdspladser:

- Det her handler om at dele den her smerte og byrde i fællesskab.

 
 
Foto: Bruno Sagsted

Barejeren hilser de økonomiske hjælpepakker velkommen, men han ser frem til at få dem udbetalt.

- Hjælpepakkerne er der, men der ikke udbetalt noget, selvom huslejen er forfaldet. Mange husejere går og venter på at få husleje ind. Vi kan ikke lukke ned i 12 måneder og starte op på samme niveau igen. Vi bliver jo drænet, siger Henrik Foget Jensen til TV2 Nord.

 

- Vi kan ikke åbne på halv styrke

En vigtig del af genåbningsplanerne for Danmark er, at åbne landet langsomt. Det betyder eksempelvis, at de mindste klassetrin er startet i skole igen, mens de ældste skal vente lidt endnu.

En lignende strategi for restaurationsbranchen ser Henrik Foget Jensen ikke fungere. I hvert fald ikke for barer og diskoteker.

- Vi kan ikke drive forretninger på halv kraft. Vi beder jo folk om at gå i byen og danse sammen. Det vil være svært at lave firkanter på dansegulvet. Det vil ikke kunne lade sig gøre, siger Henrik Foget Jensen, der er indehaver af Zwei Grosse Bier Bar.

Driftsfaconen og lokalerne er, ifølge barindehaveren, ikke indrettet til at kunne åbnes delvist. Han forventer at Zwei Grosse Bier Bar og de øvrige beværtninger i ’Gaden’ holder lukket et godt stykke tid endnu.

- Vi er godt polstret på Zwei Grosse, så vi kan klare os længe. De tre store kæder i Jomfru Ane Gade skal nok klare sig. Men branchen kan ikke klare det her i et halvt år, siger Henrik Foget Jensen.

 

Henrik Foget Jensen blev interviewet af TV2 Nord, da de valgte at lukke Jomfru Ane Gades barer og diskoteker. 
SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

smoerrebroed_daase.jpg

Vilsund Blue ramt af manglende råvarer og faldende priser

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

Vilja

play Hesten Vilja blev opereret for skæv mule: Nu er skinnerne kommet af

SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

smoerrebroed_daase.jpg

Vilsund Blue ramt af manglende råvarer og faldende priser

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

Til forsiden

Til forsiden