LIGE NU:

Hjælpepakke på en million kroner: Kommune vil hjælpe udsatte børn og unge gennem corona-nedlukning

Aalborg Kommune laver en særlig hjælpepakke, der skal sikre, at de mest udsatte familier kommer gennem den nye covid-19-nedlukning af samfundet.

Det kan have store konsekvenser for de mest udsatte børn og unge, at store dele af samfundet igen er lukket ned for at bremse coronasmitten. Derfor laver Aalborg Kommune nu en særlig hjælpepakke, der skal sikre, at de mest udsatte familier kommer gennem den nye covid-19-nedlukning af samfundet.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Medlemmerne af Magistraten i Aalborg Kommune har aftalt, at de ønsker at afsætte en million kroner til ekstra initiativer, der skal hjælpe børn og unge i de allermest udsatte familier gennem de næste måneder.

- Med en bred indsats vil vi forebygge, at presset bliver for stort i de familier, der i forvejen er presset. Vi vil tage hånd om de børn og unge, der har allermest brug for at komme hjemmefra hver dag. Derfor går vi nu ud med en bred indsats, fortæller borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

Inddrager foreningslivet

Thomas Kastrup-Larsen peger på, at initiativerne kommer oven i de indsatser, som Aalborg Kommune i forvejen har på området.

- Vi går netop ind de steder, hvor vi kan se, at presset er særligt stort. Initiativerne sker i tæt samarbejde med det opsøgende arbejde i vores familiegrupper, fritidscentre og sundhedspleje. Vi trækker på viden fra PPR om, hvilke børn og unge der har brug for netværksaktiviteter. Vi inddrager det frivillige foreningsliv. Endelig støtter vi op med lektiehjælp til den undervisning, som børn og unge med særlige behov modsat andre børn fortsat har mulighed for at modtage i skolen, siger han.

De skal pengene bruges til

Hilser ekstra hjælp velkommen

En af de organisationer, der får penge til at gøre en ekstra indsats, er Mødrehjælpen, som rådgiver familier og gravide. De modtager 50.000 kroner til at styrke deres indsats, og de penge bliver taget godt imod.

- Vi ser lige nu i Mødrehjælpen et stigende antal henvendelser om vold i familier. Vi ser samtidig i de familier, hvor der i forvejen er høj risiko for konflikter, at tingene eskalerer mere, fordi børn og voksne ikke længere får de nødvendige pauser fra hjemmet. Det er helt nødvendigt at gøre mere, siger rådgivningschef Pernille Kristoffersen.