Seneste nyt:

Hver fjerde dansker overvejer ferie i Nordjylland

En del af den nordjyske turismebranche kan holde skindet på næsen på trods af corona-krisen. Det sker, fordi der nu kan komme norske og tyske turister til - men også fordi det tegner til, at langt flere danskere vil besøge landsdelen i år.

28 procent af danskerne overvejer at holde sommerferie i Danmark. Det er mere end hver fjerde. Det viser en ny undersøgelse fortaget af Voxmeter for Destination Nordvestkysten. 

- Det bliver man fantastisk glad for, vi lægger jo mange kræfter i at fortælle, hvor fantastisk, der er heroppe – og det er der mange danskerne, der nu har fået øjene op for, siger Peter Krusborg, der er CEO for Destination Nordvestkysten, der dækker over Hjørring, Jammerbugt, Thisted, Lemvig og Holstebro kommuner. 

Vidste du at...?

Destinationsselskabet forventer også en del flere danske gæster i år. 32 procent af danskerne planlægger at holde ferie i Danmark, og to tredjedele af dem skal holde ferie i Danmark i stedet for udlandet på grund af corona-krisen.

Fra en katastrofal til håndterbar situation

Samtidig blev det fredag offentliggjort, at grænserne til Tyskland og Norge igen åbnes fra 15. juni, og der altså kan komme turister til landsdelen igen. At der både kan komme turister, og mange er overvejer ferie i det nordjyske, har stor betydning for den lokale turismebranche.

- Vi er gået fra at stå en katastrofal situation til at stå et sted, hvor vi står i en håndterbar situation for de nordjyske erhverv. Selvom det ikke vil gøre det ud, for det vi mister, vil det være med til at lappe hullet. Vi kan nå at redde en stor del af vores hovedsæson, og vi håber på at kunne få flere besøgende i løbet af efteråret, siger Peter Krusborg. 

Millioner af kroner på kampagner

- Hvis det var bare 15 dage senere, at grænserne til Norge og Tyskland var blevet åbnet, ville det stadig have set katastrofalt ud, tilføjer han. 

12 millioner til markedsføring i udlandet. 

I takt med, at der nu er åbnet for grænserne til nogle af vores nabolande, skal der gang i en markedsføringskampagne. Fælles Vækst, der er en videreførelse af et mangeårigt regionalt partnerskab om bred imagemarkedsføring af Nordjylland, vil bruge 12 millioner kroner på at markedsføre landsdelen internationalt. 

 
 
Foto: Pressefoto / Destination Nordvestkysten

Peter Krusborg er foruden CEO for Destination Nordvestkysten også operatør af initiativet Fælles Vækst. 

- Lige nu knokler vi for at komme i gang. Det er pengene værd, og vi kunne sagtens bruge flere penge. Det er et budget, der kan give os en stærk stemme, siger han og forklarer, hvorfor det er nødvendigt at bruge så mange midler på markedsføring.

- Vi tager en aktiv kamp for de turister, der stadig overvejer, hvad de skal, når grænserne åbner. Vi står i skarp konkurrence med andre lande, derfor er det vigtigt, at vi er synligt til stede, siger Peter Krusborg.