Karsten Lauritzen skuffet på nordjydernes vegne: - Var det ikke en nordjysk valgt statsminister?

Venstres gruppeformand, Karsten Lauritzen, stiller sig kritisk overfor Regeringens håndtering af coronasituationen. Han mangler transparens og klarhed omkring fremtidige udspil - på folketingets og nordjydernes vegne.

En gruppeformand der havde ønsket mere for nordjyderne. Mere for sig selv.

Karsten Lauritzen (V) er træt af Regeringens fedtspil og efterlyser konkrete udspil med meget mere gennemsigtighed.

- Man må selvfølgelig tage de tiltag, der bliver udmeldt alvorligt og forsøge at efterleve dem, men det er kritisabelt, at det her kommer som et lyn fra en klar himmel i noget, hvor coronaen var ukendt i foråret, men velkendt nu. Regeringen forsømmer nu en mulighed for at sikre en forudsigelighed, der gør, at folk kan indrette sig efter nye restriktioner. Jeg er ked af det på Nordjyllands vegne, fortæller Karsten Lauritzen (V) til TV2 Nord.

Hvordan synes du så, at Regeringen skulle have håndteret situationen?

- Jamen vi har jo bedt om i månedsvis, at der skulle komme et varslingssystem, og at der skulle komme en epidemilov, hvor folketinget var mere inde over beslutningerne, der træffes. Et varslingssystem, det kom der jo i sådan en forkølet udgave for en uge siden, men det var jo alt, alt for sent. Epidemiloven, den vil Regeringen først lave om på til foråret. Så vi synes ikke, det er tilfredsstillende, mangelen på forudsigelighed der er i de ting, der bliver politisk besluttet af Regeringen, siger Karsten Lauritzen (V).

Vær bekymret men ikke bange

En nordjysk valgt statsminister burde, ifølge Karsten Lauritzen (V), i højere grad udvise samfundssind overfor Regionen. En uklar udmeldig om øgede restriktioner er kun med til at sætte skræk i nordjyderne, mener han.

- Jeg synes det er utilfredsstillende at statsministeren, som i øvrigt er valgt i Nordjylland, stiller sig op og siger ”i morgen kommer der nogle meget kraftige restriktioner” – man skræmmer jo livet af folk, og det er meget svært at forholde sig til, lyder det fra Karsten Lauritzen, der har svært ved at forstå, hvorfor Regeringen ikke melder mere klart ud.

quote Jeg tror, en masse mennesker blev decideret bange i lyset af det, Regeringen sagde på pressemødet, og at der blev skabt en masse frygt

Karsten Lauritzen, gruppeformand for Venstre

Det er ifølge Karsten Lauritzen (V) et produkt af Regeringens generelle utilfredsstillende kommunikation og mangel på gennemsigtighed. Den eneste effekt de ukonkrete udspil har er at skræmme borgerne.

- Jeg kunnet have ønsket mig, at der havde været mere forudsigelighed, så er det lettere at indstille sig på. Jeg tror, en masse mennesker blev decideret bange i lyset af det, Regeringen sagde på pressemødet, og at der blev skabt en masse frygt. Og ingen, heller ikke Nordjyderne, skal være bange, men de skal være bekymrede.

Ros skal gives, hvor ros er fortjent

Selvom Karsten Lauritzen (V) forholder sig kritisk overfor de nye restriktioner, er det dog ikke alle Regeringens tiltag, der bliver kritiseret af gruppeformanden.

- Hvis jeg skal rose Regeringen for noget, så er det, at alle de her kommuner og borgere nu skal testes. Det synes vi i Venstre er en rigtig god idé. Jo hurtigere får man jo lavet smitteopsporing.

I partiet Venstre har man af flere omgange opfordret, som et led i smitteopsporingen, til at øge testningen rundt om i landet. Derfor vækker denne udmelding stor begejstring hos gruppeformanden.

Se interviewet med Karsten Lauritzen nedenfor, hvor han fortæller om sin oplevelse af Regeringens håndtering.

 

Coronavirus

corona vaccine

Alle vaccinecentre i Nordjylland er nu lukkede

Henrik Nielsen, Aalborg Universitetshospital

play Får vi corona-jul igen i år? - Nej, ingen grund til bekymring, siger ekspert

coronatest

play - Vi må forvente en fjerde coronabølge, siger nordjysk professor

PH 280622 SI Spildevand tjekkes for corona Still

play Afføring gør, at coronasmitten kan følges tæt over sommeren

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland