Kun få bruger mundbind i offentlig transport
Mandag er første hverdag med Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at bære mundbind i den offentlige transport - men mundbind er slet ikke så nemme at opstøve.
Hvis der er trængsel i offentlige transportmidler anbefaler Sundhedsstyrelsen, at man bærer mundbind. Mandag har kun få båret et.
TV2 har her til morgen været forbi flere banegårde i Danmark, for i dag er Sundhedsstyrelsens nye anbefaling trådt i kraft. Det anbefales, at man bærer mundbind i offentlig transport i myldretiden.
Det var dog ikke togpassagerer, der mødte reporteren på banegårdene. Tværtimod. I Aalborg var 50 personer i to togvogne. Ingen af passagerne bar mundbind. I Odense tegnede det samme billede sig, flere havde dog et mundbind klar i lommen. På Hovedbanegården i København kom ni passagerer ud af et tog fra Nivå. Blot en var iført mundbind.
Myldretiden kommer i næste uge
- Der er ikke mange, der har benyttet sig af mundbind ind til videre. Det skyldes jo formodentligt, at myldretid det er der ikke for alvor endnu. Der er dels færre kunder og sommerferien er ikke helt slut endnu. Og vi har stadig krav om, at man skal have pladsbillet i intercity og regional toge, det betyder man automatisk er udstyret med mundbind – der kan ikke være flere med, end der er plads til.
Sådan siger Tony Bispeskov, informationschef ved DSB. Han forventer først, at der vil være reel myldretid på mandag, når skoler igen åbner op og hverdagen for alvor går i gang.
Heller ikke medarbejderne ved DSB har nødvendigvis mundbind på, fortæller informationschefen. Det er helt op til den enkelte medarbejder, om han/hun mener, at det er nødvendigt eller ej at bære det.
- Man det behøver ikke, hvis man vurderer, at der er afstand til kunderne i forhold til det arbejde man udfører.
Selv har han et mundbind klar i lommen, hvis der skulle være trængsel i toget lige pludselig. Men mundbindet har endnu ikke været i brug.