Laura McCurdie måtte vende hjem fra USA to måneder før planen. Hun var den eneste passager på flyet fra Ohio til Chicago. Foto: Laura McCurdie

Laura mister to måneder på high school – var den eneste på fly hjem

Laura McCurdie var nødt til at afbryde sit udvekslingsforløb i USA på grund af coronavirusset. På en del af hjemturen med fly var hun den eneste passager.

Laura McCurdie havde glædet sig til at lande i lufthavnen til sommer for at blive modtaget af venner og familie efter et år på udveksling i Ohio i USA.

Sådan blev det dog ikke. Onsdag satte hun igen foden på dansk jord – to måneder før tid.

Velkomsten var en halvsløj omgang. Kun hendes far ventede i lufthavnen, fordi myndighederne anbefaler folk at blive hjemme og holde afstand for at undgå smittespredning.

Det var syret. Jeg sad alene og ventede ved gaten, og der kom ikke andre.

Laura McCurdie, Frederikshavn

- Det var underligt kun at blive modtaget af min far. Jeg havde planlagt, at jeg skulle holde fest, når jeg kom hjem, men det må vi udskyde, siger Laura McCurdie.

Selve rejsen hjem til Danmark var også atypisk. På turen mellem Ohio og Chicago, hvor hun skulle mellemlande, var hun den eneste passager på flyet. 

- Det var syret. Jeg sad alene og ventede ved gaten, og der kom ikke andre. Så fik jeg at vide, at jeg var den eneste passager. Flypersonalet kunne ikke lade være med at grine, siger den 18-årige frederikshavner. 

Tomme stolerækker over alt i flyet. Foto: Laura McCurdie

Stewardesserne forkælede deres ene passager med ekstra snacks. På det næste fly fra Chicago var der flere passagerer med – men stadig så få, at mange af stolerækkerne var tomme. 

Mor må vente 14 dage på krammer 

Hjemme i Frederikshavn skal Laura McCurdie nu tage ekstra forholdsregler. Hendes mor arbejder på et plejehjem, og derfor holder Laura sig to meter fra moren i 14 dage for at undgå smittefare – selvom de bor i samme hus. 

- Det er lidt underligt, men hun må vente 14 dage med at få en krammer, siger Laura McCurdie. 

Selvom hendes ophold på high school i Ohio blev afbrudt før tid, får det ikke konsekvenser for den 18-årige frederikshavners skoleforløb. 

- Jeg var mest i USA for oplevelsen. Jeg kan ikke bruge skoleåret til noget her i Danmark. Men jeg gik i skole med nogen fra Spanien, som nu er nødt til at tage skoleåret om, siger hun. 

Selvom hun er ærgerlig over at skulle hjem før tid, har hun accepteret, at det er sådan, det er. 

- Det er selvfølgelig træls at skulle hjem nu, men jeg kan godt forstå det, og jeg vil også gerne hjem til min familie i den her situation, siger hun.

Læs også Strandet i Mellemamerika: - Det har været et følelsesmæssigt helvede