LIGE NU:

Mads og Oliver synger gratis for ældre: -Vi vil gerne skabe lys i en mørk tid

Ganske uden beregning drager de to unge fyre rundt i Nordjylland for at sprede glæde med en sang for ældre, der fylder år - og som ellers ikke ville blive fejret på grund af coronakrisen.

- Vi får en grundlæggende glæde af at give sådan en oplevelse. Det er en kæmpe drivkraft for os at se, hvor glade de bliver.

Sådan lyder det fra Mads Aaby Gaunby fra Storvorde og hans makker Oliver Steffensen fra Gug.

For selv om coronakrisen og de gældende restriktioner forbyder os at forsamles, så fortjener alle – især ældre – at få en helt særlig fødselsdagshilsen. Det mener de to unge fyre.

Siden onsdag 8. april har Mads og Oliver på Facebook tilbudt at tage ud og – ganske gratis - synge fødselsdagssang for ældre i Aalborg-området, som ellers ikke ville have fået besøg på deres store dag.

Her præsenterer de sig sådan:

”Vi er ingenlunde nogen store sangere, ej heller forrygende guitarister, men ønsker blot at skabe noget glæde, og forhåbenligt lykkedes med at skabe lidt lys i en mørk tid. Om det er en mor, far, bedsteforældre, eller en ældre person man har kær, som trænger til en glædelig overraskelse, og som har fødselsdag, så leverer vi gerne musikken til en fælles fødselsdagssang.

Dette forgår selvfølgelig med en retmæssig og behørig afstand, om det så er foran en altan på ægte trubadurer-vis, i gangen foran en lejlighedsdør eller i en forhave, så er vi åben for det hele.”

Et tilbud, som foreløbigt 11 pårørende på vegne af deres kære har taget imod. I skrivende stund er der yderligere 12 bookinger frem til midten af maj.

- Vi synger selvfølgelig den klassiske fødselsdagssang med deres navn. Til damerne synger vi et ekstranummer med ”Åh, Susanne” bare med deres navn, og til alle herrerne synger vi ”Han skal leve”, fortæller Mads Aaby Gaunby.

Glæden ved at se redaktionen fra det aldrende fødselsdagsbarn er al transporttiden og kræfterne værd.
- Vi får mange forskellige reaktioner. Nogle er helt lamslåede - vi havde også en ældre herre, Niels, som begyndte at synge med, med sin helt egen version af sangen. Bagefter får vi ofte beskeder fra de pårørende om, at de ældre stadig sidder og græder, fordi de har været så glade for vores sang, siger Mads.

Her er drengene i aktion hos en af de glade fødselarer, der bliver forkælet med guf til øregangene.
Her er drengene i aktion hos en af de glade fødselarer, der bliver forkælet med guf til øregangene.

Barnebarn: - Deres forældre må virkelig være stolte

Mandag 2. påskedag var Oliver og Mads forbi Ella Marie Andersen til hendes 75 års fødselsdag. En dag, der ellers ikke skulle fejres på grund af corona – men det fik duoen i dén grad lavet om på.

Her fik hun en pakke af skønsang fra de to friske fyre, og det var bestemt noget, der faldt i god jord.

På Facebook har barnebarnet Tille Pehrson rost Oliver og Mads til skyerne:

”Aldrig har vi mødt så skønne unge velopdragen fyre, deres forældre må virkelig være stolte 💕De har aldrig mødt nogen af os, og alligevel kom de med printet sange, flag og en blomst til vores mormor, de mødte op med det største smil og bedste humør. De kørte glædeligt fra Gug til nørresundby og ønskede ikke det mindste for deres besøg 😘. Der blev selvfølgelig holdt god afstand, så trods ingen krammer og der var koldt blev dagen helt perfekt 😍 Af hele vores hjerte tak til Mads Aaby Gaunbyog oliver. I er i sandhedens dagens helte, vores mormor har aldrig været mere overrasket eller glad

Til TV2 Nord uddyber Tille Pehrson:

- Vi havde aflyst den store fødselsdag og havde egentlig besluttet bare at sende blomster. Men så kom drengene, og vi andre stod og sang med bag dem, så det her er en fælles oplevelse, alle husker, fortæller hun.

Oplevelsen var især stor for hovedpersonen selv.

- Hun var grædefærdig. Hun blev meget overrasket. Vi havde sendt min onkel ind for at lade som om, han skulle hente stole, og så opdagede hun pludselig, der stod nogle unge mennesker ude på terrassen. Hun syntes, de var så dejlige, de drenge. De stod med deres guitar og havde skrevet sangene om til hende, så vi kunne synge med. Det er fantastisk, at de gør noget for andre i den her trælse tid, siger den taknemmelige barnebarn.

Rykker grænser ved at synge for fremmede

Musikken er en passion for begge de unge fyre. Mads Aaby Gaunby har spillet guitar, siden han var 15 år, er for nylig begyndt at spille klaver - og drømmer om at gøre begejstringen for tonerne til sin levevej.

- Det er en vildt fed oplevelse for os at få praktiseret musikken på den her måde, og måske åbner det også nogle døre for os. Vi har rykket mange grænser – blandt andet ved at synge foran fremmede. Det var første gang nogensinde, Oliver har gjort det, og det er vildt at stå dér og give dem alt, man har, fortæller Mads.

Netop nu snupper de to fødselsdagstroubadourer et sabbatår fra studierne, hvor de i stedet arbejder – og Oliver Steffensen spiller desuden

en del fodbold i sin fritid.

Så frem til midt i maj har de tiden til at tage rundt i Nordjylland og glæde de ældre med deres sang. Herefter er de dog nødt til at fokusere på dét, der giver smør på brødet.

- Men vi elsker det, så vi har ikke sat en præcis dato på, hvornår vi stopper, fortæller Mads Aaby Gaunby.