LIGE NU:

Mette Frederiksen med direkte besked til nordjyderne: - Restriktionerne ophører måske før tid

I en besked på Facebook, direkte henvendt den danske befolkning, kommenterer statsministeren på den nordjyske situation. Her beklager hun både for regeringens fejl og kommer med opmuntrende opfordring til nordjyderne i de syv ramte kommuner.

Den seneste tid har regeringen været underlagt stor kritik for dens håndtering af coronasituationen i Nordjylland – særligt i forbindelse med udmeldingen om at alle landets minkbesætninger skulle slås ned, som der efterfølgende har vist sig, ikke at have været et gyldigt lovgrundlag for.

Efter flere pressemøder samt offentlig spørgetime i Folketinget har statsminister Mette Frederiksen nu rettet direkte henvendelse til borgerne.

På sin Facebook-profil sendte hun onsdag eftermiddag en besked ud, hvor hun kommenterer på situationen i Nordjylland.

quote Beslutningen var ikke nem. Men folkesundheden må være det vigtigste

Mette Frederiksen, statsminister

Hun skriver blandt andet, at hele situationen er dybt beklagelig, men at de, trods de store konsekvenser for erhvervet, ikke så andre udveje end at eliminere smitterisikoen fra minkene totalt, da de fik beskeden om, hvilken effekt minkene potentielt kunne få for folkesundheden.

- Når vi som regering modtager en så klar risikovurdering, mener vi ikke, vi kan gøre andet end at træffe den tunge beslutning at lade minkene aflive – også dem som ikke selv er smittede eller befinder sig i nærheden af smittede besætninger. Det er en stor beslutning. Og den har store konsekvenser for alle dem, der i dag lever af erhvervet og for de omkringliggende lokalsamfund. Beslutningen var ikke nem. Men folkesundheden må være det vigtigste.

Dertil beklager hun regeringens håndtering af sagen, der efterfølgende har vist sig ikke at have været helt efter bogen.

- I Danmark har smittetallene stabiliseret sig. Takket være den brede befolknings opbakning. Jeg vil inderligt appellere til, at I bliver ved med at bekæmpe corona. Også selvom regeringen undervejs i det her lange forløb begår fejl. Det gør vi. Og det har vi gjort. Og jeg kan ikke garantere, at det ikke vil ske igen. Altså at vi begår fejl. Men du må stole på mig, når jeg siger, at alt, hvad vi gør, er for at få Danmark bedst muligt igennem den største krise siden 2. verdenskrig, skriver Mette Frederiksen.

Slutteligt afrunder statsministeren beskeden med en opfordring til danskerne, og særligt nordjyderne i de syv ramte kommuner.

- Derfor er min opfordring til os alle: Hold fast og hold ved. Vi skal igennem den her pandemi. Og selvom der både er uenigheder undervejs, og selvom der bliver begået fejl, så er der behov for, at vi som befolkning holder sammen og hjælper hinanden igennem krisen.

quote Syv kommuner er underlagt store restriktioner. De er udmeldt frem til 3. december. Forhåbentligt kan nogle af restriktionerne løsnes tidligere

Mette Frederiksen, statsminister

Hun opfordrer derfor borgerne til fortsat at overholde restriktionerne samt følge retningslinjer. Og hvis smittetalene går den rigtige vej, er meldingen klar;

- Lige nu er Nordjylland under et voldsomt pres. Syv kommuner er underlagt store restriktioner. De er udmeldt frem til 3. december. Forhåbentligt kan nogle af restriktionerne løsnes tidligere – det afhænger af de løbende risikovurderinger fra sundhedsmyndighederne. Men det er klart, at regeringen har ikke nogen interesse i at fastholde restriktioner i længere tid, end hvad der er nødvendigt.

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

040620 Hanstholm Havn

Havnestrid om industrispionage: Hanstholm Havn politianmelder tidligere salgschef

PH 260221 Skoler klar til test Still

play Skoler gør klar til test: - Hvis man ikke bliver testet, medfører det fravær

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

Til forsiden

Til forsiden