Foto: Frederick M. Brown / Ritzau Scanpix

Minister: Slut med overfyldte busser på tværs af landet

Transportminister Benny Engelbrecht indfører ny bekendtgørelse om maksimal belægning på busserne, så kun halvdelen af sæderne må være besat af passagerer.

Overfyldte Flixbusser, der rejser land og rige rundt med potentielt corona-smittede passagerer, er for meget af det gode for landets transportminister Benny Engelbrecht.

Derfor indfører han nu restriktioner, der gælder for fjernbusserne. Flixbusserne kører blandt andet fra Aalborg til København, Odense og Sønderborg.

Ud over en række internationale destinationer, som dog p.t. er suspenderet under regeringens rejsebegrænsninger.

Jeg blev faktisk ret fortørnet over at se billederne med fyldte Flixbusser.

Benny Engelbrech, transportminister, Socialdemokratiet

- Jeg blev faktisk ret fortørnet over at se billederne med fyldte Flixbusser. Jeg syntes, at vores opfordringer om at undgå trængsel i den kollektive trafik har været ret klare og velbegrundede. Undgå smittespredning - følg sundhedsmyndighedernes anbefalinger, skriver transportminister Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse.

Derfor har han valgt at tage konsekvensen og udstede nye regler:

- Jeg har derfor bedt sundheds- og ældreministeren om at udstede en bekendtgørelse om tilladt maksimalbelægning i fjernbusserne. Herefter må fjernbusserne på intet tidspunkt være mere end halvt fyldte. Påbuddet gælder fra i dag (tirsdag, red.). 

Hvis fjernbusserne ikke overholder den nye bekendtgørelse, vil deres køretilladelse blive inddraget.

TV2 Nord forsøger at få en kommentar til ministerens udmelding fra Flixbus, men selskabet er endnu ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Læs også Grøn energi: Danmarks første brintbusser er på vejene