LIGE NU:

Nordjyske attraktioner gearer ned: - Vi har aflyst alt

De store nordjyske attraktioner mærker coronakrisen på tæt hold.

I Aalborg Zoo er der langt mellem gæsterne søndag formiddag. Parken, der normalt vrimler med mennesker, er næsten mennesketom og langt de fleste er forældre med deres børn på legepladsen. 

- Det er godt med lidt frisk luft og muligheden for at få lidt krudt brændt af, selvom alt foregår udenfor, forklarer Andy Madsen, der er på legepladsen med sønnen Viktor. 

At alt foregår udenfor er en af konsekvenserne af den aktuelle sundhedssituation. Aalborg Zoo har valgt at lukke for alle indendørs aktiviteter, restaurant og butik. 

- Vi har aflyst alt, hvor der normalt er mange mennesker samlet. Derfor er der ingen offentlige fodringer og vores zoo-shop er også lukket. Og så er vores dyrepassere delt ind i tre separate hold, så ikke alle medarbejdere er på arbejde samtidig, forklarer Søren Sørensen, der er informationschef i Aalborg Zoo.

Lukker helt ned for besøgende

En anden nordjysk udendørs attraktion er Fårup Sommerland. Her holder parken efter planen lukket frem til maj, men nu lukker også parkens tilknyttede hotel. Her har der ellers været planlagt konferencer og fester. 

- Vi har stor respekt for de beslutninger, myndighederne har truffet i den her situation. Det er trist, at vores kunder rammes, men vi må stå sammen og så håbe på, at situationen snart normaliseres igen, lyder det fra direktør Niels Jørgen Jensen. 

Værst ramt er imidlertid Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. Her har man valgt helt at lukke centeret ned for offentligheden. Medarbejderne er sendt hjem og alle administrative opgaver løses via digitale møder online.

- Vi mødes ganske enkelt ikke fysisk. Vi klarer dagligdagen med videokonferencer og mails. Vores dyrepassere møder ind i adskilte grupper i løbet af dagen og sørger for vores tusindvis af dyr, og når de går hjem, kommer rengøringen og desinficerer områder, dørhåndtag og alle de steder, de har arbejdet. Det er lidt besværligt her i starten, men vi er nødt til at tænke på sikkerheden for vores dyr og ansatte, siger Karl Henrik Laursen, der er direktør i Nordsøen Oceanarium.