LIGE NU:

Nordjyske borgmestre og region i opråb: - Kom og bliv testet, der er masser af ledige tider

Benyt testmulighederne regelmæssigt - også ved de mindste symptomer eller mistanke om smitte - og gerne ugentligt hvis du er i kontakt med andre på dit job. Sådan lyder den fælles opfordring.

- Lad jer teste for Nordjyllands skyld.

Sådan lyder opråbet og opfordringen fra de 11 nordjyske borgmestre og regionsrådsformanden. Det oplyser Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Årsagen til opråbet er, at der ifølge regionen er ledig testkapacitet, men smitten blusser stadig sporadisk op i det nordjyske. 

De forklarer, at et vigtigt led i at bekæmpe epidemien er en massiv testindsats, så smittekæderne hurtigt opspores og brydes. Derfor opfordrer de nu nordjyderne til at benytte sig at testmulighederne regelmæssigt - men også hvis man har de mindste symptomer eller mistanke om smitte.

- Vi så det i november, da nordjyderne lod sig masseteste: Smitten faldt drastisk, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S) i pressemeddelelsen og uddyber:

- Kombinationen af test og overholdelse af gældende restriktioner er et supervåben. Med den engelske variant af coronavirus, som lurer i kulissen, er det igen vigtigere end nogensinde, at alle smittekæder brydes hurtigt, siger hun.

Bliv testet ugentligt, hvis du er i kontakt med andre på dit job

De 11 borgmestre, der bakker op om opråbet, er fra Jammerbugt, Hjørring, Brønderslev, Frederikshavn, Læsø, Aalborg, Vesthimmerland, Mariagerfjord, Morsø, Rebild og Thisted Kommuner.

- Vi skal bruge testkapaciteten. Der er masser af ledige tider og muligheder for at lade sig teste, siger formand for Nordjyllands Kommunekontaktråd Arne Boelt (A) og næstformand Mogens Christen Gade (V) på vegne af de nordjyske kommuner.

- Det er vigtigt, og vi opfordrer nordjyderne til at gøre brug af tilbuddene – og gerne ugentligt hvis man arbejder et sted, hvor man er i kontakt med andre mennesker, siger de.

Du kan bestille tid til en coronatest her.

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

070321 sommehussalget bommer stadig

play Sommerhussalg boomer stadig under corona

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Til forsiden

Til forsiden