LIGE NU:

Nordjyske frisører fristes af sorte penge

Vi skal lade håret gro under coronakrisen, lyder det fra frisør Mette Brath. For allerede nu forlyder det, at nogle frisører tilbyder klipning privat.

– Det forlyder desværre allerede, at flere frisører tilbyder klip på privatadresser, nu hvor Corona raser. Det er irriterende for alle os, der følger anvisningerne om lukning. Det har nemlig store økonomiske konsekvenser for os. Jeg kan da kun anbefale at lade håret vokse og gemme jeres penge til en rigtig frisør, der betaler både moms og skat til glæde for alle, siger Mette Brath, medlem af Hjørring Frisørlaugs bestyrelse til Flaskeposten.nu. 

Frisørlaugeta medlemmer holder lukket foreløbig til og med 13. april. I salonerne kan det ikke undgås at have den tætte kontakt, som myndighederne fraråder. Frisørerne har i forvejen været færre på arbejde og holdt afstand med mere, men fra onsdag lukkede alle saloner efter påbud fra myndighederne.

Et stort puslespil er nu gået i gang for de frisører, der har ansatte. Der venter en usikker fremtid, da frisørerne kun har indtægt fra driften i salonen. Og driften går nu helt i stå, men det er der stor forståelse for fra Frisørlaugets medlemmer.

– Smitten skal for alt i verden begrænses, og nyklippet hår er ikke en nødvendighed i disse tider. Vi skal alle stå sammen i denne svære tid. Vores organisation, DOFK, kæmper i døgndrift for at hjælpe os igennem denne svære tid. Mange af vores ansatte er også småbørnsforældre, og der er rigeligt brug for mor og far i hjemmene, mener Mette Brath.

Hun håber, at vendelboerne er friske på at lade håret gro under corona-krisen.

– Der kommer en tid efter krisen, hvor vi får brug for hinanden igen. Brug for, at der er saloner, der overlever. Brug for, at der er job til alle frisørassistenterne og elevpladser til vores håbefulde talenter, siger Mette Brath.

– Alle fester er aflyste. Se jer omkring. Vi ser alle lidt sjuskede ud for tiden, men det allervigtigste er, at vi ikke smitter hinanden og øger presset på sygehusene, lyder det fra Mette Brath.