LIGE NU:

Pendlere ramt af restriktioner: Minister går i dialog med trafikselskab for at løse problem

Transportminister Benny Engelbrecht går i dialog med Nordjyllands Trafikselskab for at løse de problemer det har givet, at pendlere på grund af de nye restriktioner ikke kan rejse frit mellem de nordjyske kommuner for at arbejde.

Det kan ramme nordjyske pendlere hårdt økonomisk, hvis de bor eller arbejder i en af de syv nedlukkede kommuner og skal flytte sig over kommunegrænser for at kunne passe deres arbejde. Derfor går transportminister Benny Engelbrecht (S) nu i dialog med Nordjyllands Trafikselskab (NT) for at finde en løsning.

Det oplyser transportministeren på Twitter.

Artiklen fortsætter under videoen...

 

Søren Aagaard Pedersen fra Hjallerup i Brønderslev Kommune, som er en af de syv nordjyske kommuner, der er omfattet af restriktionerne, arbejder i en kritisk funktion på Aalborg Universitetshospital. Normalt tager han hver morgen bussen til arbejde, men sådan blev det ikke mandag morgen, hvor de nye coronarestriktioner trådte i kraft.

De nye regler betyder, at han ikke må tage med bussen til Aalborg. Det må kun skolebørn og studerende. I stedet er han tilbudt at tage en flextur med NT.

- Det vil koste mig 400 kroner her fra Hjallerup til Sygehus Syd den ene vej. Det giver i omegnen af 17.000 kroner om måneden for at kunne benytte flextur på arbejde, siger Søren Aagaard Pedersen.

Regionsrådsformand vil have lempet reglerne

Ulla Astman (S), der er regionsrådsformand i Region Nordjylland, anerkender, at det er et stort problem, at pendlere, der skal møde på arbejde, fordi de har kritiske funktioner, ikke kan benytte offentlig transport. Derfor har hun taget kontakt til sundhedsminister Magnus Heunicke for at få lempet de restriktioner, der gælder for den offentlige transport i Thisted, Jammerbugt, Hjørring, Frederikshavn, Læsø, Brønderslev og Vesthimmerlands Kommune.

- Det er ikke rimeligt, at folk med vitale jobfunktioner kan risikere at skulle betale for at gå på arbejde. Den problematik skal vi lynhurtigt have fundet en løsning på. Jeg har kontaktet sundhedsminister Magnus Heunicke for at få opblødet reglerne, som lige nu betyder, at personer med kritiske funktioner ikke må køre med bus og tog over kommunegrænsen. Busserne kører, men det er kun skoleelever og elever på ungdomsuddannelser, der må køre med ordinær bus over kommunegrænsen. Der er behov for også at give borgere med samfundskritisk jobfunktion adgang til dette tilbud – alternativt må man give mulighed for at indsætte pendlerbusser, siger Ulla Astman.

I forhold til de medarbejdere, der eksempelvis er ansat på sygehusene, arbejder Region Nordjylland på at finde en løsning, så de kan komme på arbejde uden at skulle benytte sig af Flextrafik.

- Hvad angår regionens egne ansatte, så vil vi bestræbe os på at hjælpe dem, der ikke selv har fundet en midlertidig løsning på problemet og kommer i klemme her. Vi er også som arbejdsgiver dybt afhængig af, at vores ansatte i kritiske funktioner kan passe deres arbejde normalt, siger Ulla Astman.