LIGE NU:

Pleje af ældre og handicappede: Aalborg er godt med

Rådmanden i Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune, Jørgen Hein, fortæller, at kommunen ind til videre kan følge med udfordringerne i forbindelse med coronakrisen.

Der har været møde i Ældre- og Handicapudvalget i Aalborg Kommune, hvor rådmand Jørgen Hein gav medlemmerne i udvalget en status på coronasituationen i kommunen.

Og Ifølge rådmanden står det godt til.

quote Vi var godt forberedt med at gøre klar til, at der skulle komme det store boom, som ikke er kommet endnu.

Jørgen Hein, rådmand, Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg Kommune

- Vi var godt forberedt med at gøre klar til, at der skulle komme det store boom, som ikke er kommet endnu. Vi gik tidligt i gang med blandt andet at lave akutpladser, men dem er der ikke blevet brug for, siger Jørgen Hein.

Han konstaterer, at der ikke en nogen smittede på kommunens plejehjem, men han erkender, at det nok kommer til at ske, indtil der kommer en vaccine, der kan beskytte mod coronavirus.

Jørgen Hein roser samtidig medarbejderne for at udvise godt sammenhold i en svær tid.

-  I starten havde vi meget sygdom, blandt andet fordi at alle med det mindste symptom blev hjemme. Nu er vi på et normalt niveau med sygemeldinger. Vi er stolte over, at vi har kunnet styre det så godt. Dog er det allervigtigste, at vi har kunne beskytte de svage, siger Jørgen Hein.

Værnemidler fra Kina

Også i Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune er der blevet kæmpet hårdt for at få skaffet tilstrækkeligt med værnemidler til de ansatte. En central person har været udpeget til at skaffe handsker, masker, kitler og sprit

- Vi er gået sammen med tre andre kommuner om indkøb fra blandt andet Kina. Så vi går ikke ned på værnemidler, siger Jørgen Hein.

Han fortæller, at kommunen i sagens natur har fået en ekstra udgift i forbindelse med at skaffe værnemidler, og at det endnu er for tidligt at sige, hvor meget af udgiften, der vil blive refunderet fra staten.

- Men det bliver ikke et økonomisk problem. For vi vil beskytte de udsatte borgere, siger Jørgen Hein.