LIGE NU:

Politidirektør: Vi øger patruljeringen i det gode vejr

Nordjyllands Politi øger i løbet af weekenden patruljeringen i politikredsen. Det sker for at sikre, at borgerne ikke stimler for meget sammen, da der stadig er smitterisiko i samfundet. Særligt steder, hvor folk normalt forsamles i godt vejr, vil man kunne se mere politi.

Det er prognoserne om godt vejr i den kommende tid, der nu får Nordjyllands Politi til at sende flere tryghedspatruljer ud på gaden hen over weekenden og i den kommende tid.  

- De skal først og fremmest føre tilsyn med, at der ikke er for mange borgere, der forsamles i parker, anlæg eller andre steder, siger politidirektør Anne Marie Roum Svendsen, der har en klar opfodring til nordjyderne: 

- Er man ude at gå i det gode vejr, og kommer man til et område, hvor der er mange mennesker forsamlet, så er vores råd ret enkelt: Vend om – gå et andet sted hen, lyder det fra politidirektøren i en pressemeddelelse.

Skilte opsættes

Politiets patruljer vil være bredt til stede i hele politikredsen, men særligt tre steder er der opmærksomhed på, nemlig Jomfru Ane Parken i Aalborg, Kridtgraven i Hasseris, Aalborg og Solnedgangspladsen i Gl. Skagen.

 
 
Foto: Mie Mølbak / TV2 Nord

Her man vil i særlig grad kunne se politi, ligesom der vil blive opsat skiltning, der gør opmærksom på, at politiet har mulighed for at lukke området ved at indføre et midlertidigt opholdsforbud i området, hvis myndighederne vurderer, at smitterisikoen er for stor på grund af for mange personer, der forsamler sig på samme sted. 

- Hvis vi udsteder et sådant opholdsforbud vil det betyde, at man ikke vil have mulighed for at tage ophold i det pågældende område. Man kan passere igennem området, men man kan altså ikke sætte sig på f.eks. græsplaner eller på bænke – og det vil vi være stede og påse sker, hvis et forbud udstedes, siger Anne Marie Roum Svendsen. 

Vis fortsat hensyn og hold afstand

Anne Marie Roum Svendsen understreger dog, at det er Nordjyllands Politis opfattelse, at nordjyderne overordnet set har udvist samfundssind under corona-krisen, og man har holdt afstand og i stor udstrækning opholdt sig indendørs.  

- Men på seneste har vi set en tendens til, at man samles uden for i det gode vejr. Det er naturligt og forståeligt, men sørg nu for at vise hensyn og holde afstand, pointerer politidirektøren. 

Hvis reglerne overtrædes, eller man ikke følger politiets anvisninger, så vil Nordjyllands Politi naturligvis håndhæve reglerne og uddele bøder. 

SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

smoerrebroed_daase.jpg

Vilsund Blue ramt af manglende råvarer og faldende priser

Kim Edberg Andersen

Tidligere DF´er får lov til at træde ud af byrådet

SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

Til forsiden

Til forsiden