LIGE NU:

Privat testklinik åbner i lufthavnen

Udenfor Aalborg Lufthavn kan borgere og erhvervsliv nu mod betaling blive testet for COVID-19 og få svar efter 15 minutter.

For at give så mange som muligt mulighed for at blive testet og få et hurtigt svar på, om man er smittet med COVID-19, har assistanceorganisationen SOS International åbnet et testcenter ved den nordjyske lufthavn.

Formålet er give både borgere og virksomheder en mulighed for at undgå ventetid og få et hurtigt og præcist svar, når der er behov for at vide, om man selv eller medarbejdere er smittet med COVID-19. SOS International benytter antigentest - også kaldet kviktest - og kan derfor levere et svar 15 minutter efter testen er taget.

- Vi vil gerne hjælpe med at holde samfundet og erhvervslivet i gang. Det kan være en stor udfordring for virksomheder at undvære medarbejdere, der skal holde sig hjemme, mens de venter på at blive testet og få svar, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen i en pressemeddelelse.

Testen, man kan købe adgang til i testcentret, udføres af medicinsk personale fra SOS International, der også har udvalgt og indkøbt testudstyret. Der er tale om en såkaldt antigentest, der foregår via podning i næsen. Testen kræver ikke laboratoriearbejde, hvilket betyder, at der er svar på, om testpersonen har COVID-19 allerede efter 15 minutter.

Testcenteret ved Aalborg Lufthavn åbner i morgen onsdag 7. oktober.