Foto: MARTEC

Skoleskib indstiller togt og dropper OL

Skoleskibet Danmark, som har hjemme i Frederikshavn, indstiller sit nuværende togt og dropper deltagelsen i sommerens OL som følge af coronavirusudbruddet.

Coronavirussen får nu også betydning for de elever, som er en del af besætningen på Skoleskibet Danmark. Skibet var i gang med et togt, som skulle ende i Caribien, men fordi det er usikkert, hvordan coronasituationen udvikler sig, bliver togtet indstillet.

Det skriver det maritime uddannelsescenter MARTEC i en pressemeddelelse.

Læs også Vind i sejlene: Skoleskibet Danmark skal på ekstra togt

Skoleskibet Danmark har hjemme i Frederikshavn, og fordi det igangværende togt nu afbrydes, vil skibet returnere til Nordjylland. Det var ellers planen, at det nuværende togt skulle være gået til Caribien via Gran Canaria.

Kommer ikke til OL

Eleverne afmønstrer skibet og sendes hjem, når skoleskibet vender tilbage til Frederikshavn, og de vil genoptage deres uddannelse på skibet, når coronasituationen tillader det.

Da det nuværende togt ikke bliver gennemført, kommer Skoleskibet Danmark heller ikke på togt til sommerens Olympiske Lege i den japanske hovedstad Tokyo.

- I den nuværende situation vurderes det ikke længere muligt at få logistikken til at hænge sammen og OL-togtet kan således desværre heller ikke gennemføres som oprindeligt planlagt, skriver MARTEC.

02:13

Indslag fra september 2018. Få en rundvisning på Skoleskibet Danmark.

Luk video