LIGE NU:

Smitte belaster hospital: 47 medarbejdere sendes hjem

Aalborg Universitetshospital har konstateret coronasmitte blandt 15 patienter på fem afdelinger.

Aalborg Universitetshospital kæmper med coronavirus blandt patienterne på nogle af afdelingerne, og det giver personalemæssige udfordringer.

Status fredag ved middagstid er, at Aalborg Universitetshospital har hjemsendt op mod 47 medarbejdere efter konstatering af coronavirus hos 15 patienter på fem afdelinger. Som et eksempel er der tale om en ortopædkirurgisk patient, der senere blev overflyttet til geriatrisk afdeling, hvor patienten blev konstateret positiv – patienten var tidligere testet negativ.

TV2 Nord har tidligere i dag skrevet – på baggrund af en intern mail fra en af sygehusets afdelinger, at der i et tilfælde var tale om den britiske covid-19-variation B.1.1.7.

Aalborg Universitetshospital oplyser, at man på nuværende tidspunkt ikke kan bekræfte, at der er tale om den engelske variant, men at alle positive prøvesvar undersøges for eventuelle virusvarianter.

- Der er det, at når man tester for coronavirus, bliver alle de positive prøver efterfølgende undersøgt på flere forskellige måder. Det eneste vi kan sige, det er derfor, at der kan være tale om en særlig variant her, men vi kan ikke sige noget om, om det er den engelske variant men det får vi naturligvis undersøgt, siger Michael Braüner, lægefaglig direktør ved Region Nordjylland.

- Vi ved at der er fire patienter, der har en særlig variant, men vi kan ikke sige mere om det. 

Personale hjemsendes

Hjemsendelsen af personale betyder, at nogle patienter overflyttes til en anden afdeling. Det vil ikke få betydning for aktiviteten på hospitalet, som det ser ud nu.

- Disse smitteudbrud er belastende, fordi de indebærer, at vi skal hjemsende personale som nære kontakter, og nogle af dem bliver desværre syge. Ved hjemsendelse og sygdom mangler vi jo vores personale på hospitalet. Og hver gang skal puslespillet lægges på ny, for det indebærer, at vi skal overflytte patienter til andre afdelinger. Det sker selvfølgelig altid ud fra et patientsikkert hensyn, oplyser lægefaglig direktør Michael Braüner Schmidt i et skriftligt svar til TV2 Nord.

Aalborg Universitetshospital arbejder tæt sammen med Regionshospital Nordjylland i forhold til at hjælpe hinanden, når der er smitteudbrud på et hospital, også når der er smitteudbrud blandt personale.