LIGE NU:

Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

Et hold på ni mand fra Air Transport Wing skal på mission ved Kreta for at overvåge grænsekontrol og sikre, at der ikke sker ulovlige ting som menneskesmugling, ulovligt fiskeri og narkotikasmugling.

Et nyt hold af piloter er klar til at tage fra Aalborg mod Kreta.

- Vi skal ned og hjælpe med at lokalisere og rapportere om illegale indvandrere. Det kan være alt lige fra søredning til smuglerovervågning til fiskerkontrol og miljøovervågning. Det er en ret stor opgave vi løser for grækernes kystvagt dernede, fortæller Søren Nørgaard Bonflis, challengerpilot, Air Transport Wing Aalborg.

De skal til Kreta hvorfra de skal deltage i Frontex mission, Frontex er det europæiske samarbejde om grænsekontrol. 

Nordjyske challangerpiloter er efterspurgte

Både den nye chef og de rutinerede soldater glæder sig til at flyet skal på vingerne og sydpå.

- Det er et velkomment afbræk i en tung hverdag, hvor vi er tynget af restriktioner og beværliggørelse i vores daglige virke, og vi så kan se, at det kan lykkes at komme afsted med en efterspurgt kapacitet, siger Lars Hedemark, chef ved Air Transport Wing Aalborg. 

For med Challenger-fly har nordjyderne nemlig mulighed for at overvåge store områder, og derfor er de en efterspurgt ressource på missioner som denne. 

- Jeg er glad for at gøre en forskel. Og det ved jeg, vi gør. Erfaringen siger, at vi høster ret mange anerkendelser.  Vi har ret travlt dernede, og det glæder jeg mig til at være en del af og komme hjem og sige til min chef, at vi har gjort en forskel, selvom der er covid-19, siger Søren Nørgaard Bonflis. 

En uges isolation på hotelværelser

Før challenger flyet kan indtræde i frontexstyrken venter en uges karantæne på individuelle hotelværelser på Kreta.

- Det går også. Det er om at have netflix klar, der er heldigvis internet, så går det nok og med en god bog og forberedelse til den første mission, mener Søren Nørgaard Bonflis.