Seneste nyt:

Snigpremiere: Da coronaen stjal vores job

Siden foråret har danskernes hverdag og arbejdsliv ændret sig markant: Danmark blev lukket ned, og der skulle findes nye måder at arbejde på. Hvordan det gik, har et nordjysk hold forskere sat sig for at undersøge.

Coronapandemien kom i det tidlige forår, og som en tyv i natten kom den og tog alt det, vi betragter som en helt normal del af hverdagen: Vores arbejde. Men hvordan har coronaen påvirket vores arbejdsliv?

Det forsøger et hold af forskere fra Aalborg Universitet har lavet en landsdækkende undersøgelse for at kortlægge, hvad nedlukningen har betydet, og hvordan en af de største kriser i nyere tid er blevet håndteret.  

En af de brancher, der medvirker i undersøgelsen er medarbejdere i hotelbranchen. 

Chefen vidste lige så lidt, som de ansatte

På Hotel Amerika i Hobro, har man for alvor kunnet mærke coronavirussens indtog i Danmark. Nedlukningen i foråret, der ellers var højsæson, betød at al aktivitet ophørte. 

- Det er en speciel og en hård følelse at skulle sende sine medarbejdere hjem, og de kigger alle sammen på dig og siger: "Hvad så nu, skal vi komme om 14 dage eller ikke?" Og jeg vidste det lige så lidt som dem, fortæller Hoteldirektør Peter Lyngby Hansen. 

Se hele programmet her eller på TV2 Nord Salto tirsdag d.10 november klokken 19.50. Husk, at du kan se alle vores programmer på  tv2nord.dk/tv