LIGE NU:

Stenaldercenter er blevet coronasikret

Stenaldercenter Ertebølle har lavet en række tiltag, som gør det muligt at åbne 13. juni.

- Havde det været i stenalderen, ville honning og eddike måske være i spil som desinficerende remedier, eftersom håndsprit ikke normalt er noget, man forbinder med Ertebølle-tiden for godt 7.000 år siden. Men ikke desto mindre bliver det en hidtil ukendt ingrediens, som i år tilføres i rigelige mængder i det store udendørs landskab på Stenaldercenter Ertebølle.

Sådan indleder Stenaldercenter Ertebølle i Vesthimmerland en pressemeddelelse om, at centeret har lavet en række tiltag, der gør det muligt at åbne som planlagt 13. juni, selvom en række corona-relaterede restriktioner fortsat skal overholdes.

- I Ertebølle tilbyder vi bogstavelig talt en meget håndgribelig oplevelse af stenalderen, og derfor er det ingen hemmelighed, at vi har haft brug for at gentænke vores formidling for at sikre os at alle kan føle sig trygge herude, siger centerleder og arkæolog Louise Villadsen.

Norsk flintsmed går i karantæne

Der er sørget for, at gæsterne jævnligt kan spritte hænderne af, når de går på opdagelse i det 25.000 kvadratmeter store stenalderlandskab. På grund af corona-restriktionerne vil det ikke være muligt at gå ind i de forskellige hytter, så det er i stedet blevet indrettet sådan, at man kan kigge ind udefra og eksempelvis opleve jægeren, der ligger og sover i bålets skær, mens hans våben er klargjort til næste dag.

Norske Morten Kutschera, der betegnes som en af verdens dygtigste flintsmede, vil også kunne opleves på stenaldercenteret i år, selvom grænserne er lukkede. Han er snart på vej fra Norge til Ertebølle og vil gå i 14 dages karantæne, før han kan starte på stenaldercentret.

- Ingen sommer uden Morten her i Ertebølle. Så vi har taget udfordringen op og lover, at det også i år vil være muligt at opleve enestående og nærværende formidling og prøve de mange populære aktiviteter, men naturligvis med fokus på sikkerhed, siger Louise Villadsen.