01:41

Trods dystre udsigter skimter campingpladserne gode tider

Udsigten til svære vilkår for ferie i udlandet har fået efterspørgslen på en plads til campingvognen til at eksplodere.

Som det er tilfældet i mange andre brancher har coronakrisen fået campingpladserne rundt om i Nordjylland til at frygte et 2020, der skulle gå over i historien som det ringeste i mands minde.

Men efter en pinse med udsolgte pladser flere steder i landsdelen kan man nu pludselig ånde lettet op og tr på gode tider fremfor dårlige.

I Nordjylland melder branchen faktisk om en stigning i efterspørgslen på helt vilde 200 procent.

- Vi er nok 60 procent foran på nuværende tidspunkt og det er altså ret unikt, fortæller Kurt Trynskov, ejer af Aabo Camping i Tversted, til TV2 Nord.

Sådan ser man ud, når man hedder Kurt Trynskov og ejer Aabo Camping, der lige nu oplever massiv interesse fra danskerne, der gerne vil holde ferie i Tversted. Foto: Pia Stuckert

Mange danskere på pladserne

Og det er ikke  kun i Tversted  optimismen spirer  -  sammenslutningen for hele camping- og outdoorbranchen bekræfter tendensen.

- Det er i rigtig høj grad danskere vi ser booke ind på sommerferien, og det er vi naturligvis rigtig glade for, siger Karsten Jepsen, der er bestyrelsesmedlem i Danmarks Camping- og Outdoorbranche.

Kurt Brynskov har sjældent set noget lignende i de 48 år han har drevet Aabo Camping. Det nærmeste han kommer det, der sker lige nu, var i 1992  - under kartoffelkuren.

- Der var stopfyldt i en måned. Men det har vi altså ikke oplevet siden, lyder det fra Kurt Brynskov, der håber den nuværende situation kan få flere til at få øjnene op for campinglivet i Danmark - også næste år. 

- Hvis de får en god oplevelse og ungerne falder til, så tror jeg da ikke det er så vanskeligt at få dem til at komme tilbage, siger Kurt Trynskov.

Læs også Se videoen: Oplev Danmarks største campingvogn indefra