Seneste nyt:

Unge i Aalborg smitter med vilje hinanden med corona

På dagen, hvor endnu et sogn i Aalborg Kommune er blevet lukket ned, kan TV2 Nord afsløre, at byens unge opsøger andre unge, der er smittet med corona, for selv at blive smittet.

Hvis du som ung i eller omkring Aalborg bliver smittet med coronavirus, vil dit selskab formentlig være i ganske høj kurs blandt kammerater og andre unge.

I håb om, at de selv bliver smittet, søger aalborgensiske unge helt bevidst andre coronasmittede, så de kan nå på den anden side af et sygdomsforløb, inden den står på studenterkørsel og -fester og sommerferie.

Lykkes det dem at opsnuse et corona-sygdomsforløb, slipper de også for de hyppige tests, da en positiv coronatest giver immunitet fra 14. til 240. dag, efter testen er taget. På den måde bliver det muligt at tage i fitnesscentre og på caféer uden at skulle sikre sig en frisk, negativ test inden.

Julius Wendelbo er studerende på UCN, og han har flere eksempler på online-samtaler, hvor andre unge efterlyser en smittekilde. 

- Der er jo nogen, der spørger, kan jeg ikke komme op og få en kop kaffe hos dig og få en krammer. Kan du ikke lige spytte i min vodka-Redbull, siger Julius Wendelbo.

Rygter har floreret i flere uger

TV2 Nord har fredag været i kontakt med flere unge, der bekræfter, at der er et stort ønske om at blive smittet, og at de unge kommunikerer om og deler oplysninger om nye smittede på forskellige online-platforme.

- Skal vi ryge en smøg sammen? Skal vi drikke en øl sammen?

Sådan lyder nogle af forespørgslerne fra raske unge, der gerne vil smittes af andre unge, der allerede er ramt af corona.

Kunne du selv finde på at blive smittet bevidst?

- Jeg har da tænkt tanken, men det er ikke noget, som jeg har fået gjort noget ved, siger Julius Wendelboe.

Der har i de seneste uger floreret rygter om, at unge i Aalborg-området bevidst forsøger at blive smittet med coronavirus. På et pressemøde i sidste uge blev flere kilder forholdt rygterne.

- Jeg har godt hørt rygtet, men det skal man bare ikke gøre. Det er at lege med sit helbred, lød det fra Henrik Foget Jensen, der er indehaver af Zwei Grosse Bierbar i Jomfru Ane Gade.

- Jeg har også hørt rygtet. Det er ikke noget, man skal eksperimentere med. Vi ser også nogle alvorlige tilfælde blandt de unge mennesker, sagde Jan Nielsen, der er direktør i Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune på pressemødet.

- Det er uforsvarligt og uanstændigt

TV2 Nord har tidligere kunne dokumentere, at unge overtræder coronarestriktioner, når de fester i Aalborgs natteliv. Siden torsdag har alle barer i Jomfru Ane Gade været tvangslukket i et forsøg på at stoppe smittespredningen.

Tre sogne i Aalborg er i øjeblikket lukket ned på grund af høje smittetal, men det er ikke sikkert, det er nok til at stoppe smitten.

TV2 Nord har fredag talt med flere unge. En fortæller, at kammerater har henvendt sig for at mødes fysisk, efter at hun blev smittet med coronavirus. Det forarger Mads Duedahl (V), der er rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

- Helt ærligt, så synes jeg, at det er uforsvarligt og uanstændigt over for fællesskabet. Vi har kæmpet så hårdt for at få incidenstallet ned, og alligevel, hvis det er rigtigt, at nogen lader sig smitte med vilje, så synes jeg det er helt uforståeligt for mig, siger han.

- Det kan aldrig nogensinde være en god idé

14 dage efter en positiv coronaprøve får de smittede tildelt et coronapas, og det gælder så de efterfølgende otte måneder. Det er dog ikke noget, der får alle unge i Aalborg til bevidst at opsøge smittekilder.

- Jeg synes måske, at det er lidt egoistisk faktisk, og man tænker måske ikke længere over det, end at man bare tænker på sig selv og ikke folk omkring sig, siger Simone Dahl fra Aalborg.

- Det kan aldrig nogensinde være en god idé at blive smittet med vilje. Man arbejder så hårdt på at dæmme op for den her sygdom, så jeg kan ikke se det som en god idé. Det er i hvert fald ikke noget, jeg ville gøre, siger Muhamed Ali, der er studerende på Aalborg Universitet.

Julius Wendelboe var gerne fri for at stå i testkøer og kunne godt bruge de 240 dages coronapas, som en positiv coronaprøve ville give ham.

Hvorfor ringer du så ikke til en smittet kammerat og siger, vil du ikke lige spytte i glasset, og så kan jeg drikke det?

- Det er nok primært, fordi jeg ville sætte mine bekendte i et etisk dilemma, og så tænker jeg selvfølgelig også på, hvad andre mennesker synes om den måde at agere på, men tanken har da strejfet mig, siger han.


Ruth og Hans Jørgen

Varmeregning æder hele Ruth og Hans Jørgens folkepension

20060901-193459-4-3459x2310ma

Røde Kors efterlyser varmt tøj til vinteren - Vi kommer til at skuffe mange

ankomst-passagerer-aalborg-lufthavn__3760x2507_

Danmarks bedste lufthavn ligger i Aalborg

20220428-150213-L-5626x3751ma

play Russiske skibe tæt på Nordjylland: - De kan ligge der uden at skulle spørge om lov

Til forsiden

Til forsiden