Seneste nyt:

Vesthimmerland har landets højeste smittetryk: Opfordrer alle til at blive testet

Der er 13 nye tilfælde af coronavirus i Vesthimmerlands Kommune den seneste uge. Derfor opfordrer kommunen alle borgere, der har ønske om det, til at lade sig teste onsdag i Aars.

I løbet af de seneste syv dage er der bekræftet 13 nye tilfælde af smitte med coronavrius i Vesthimmerlands Kommune.

Det gør den nordjyske kommune til det sted i Danmark, hvor smittetrykket i øjeblikket er højest, fortæller direktør for sundheds -og kulturforvaltningen i Vesthimmerlands Kommune Anne Krøjer til TV2 Nord.

Kommunen appellerer i et opslag på kommunes Facebook-side til at passe på hinanden.

- Derfor er vi gået ud og har sagt, at den smitte, der er i omløb i øjeblikket i Vesthimmerland, er i lokalsamfundet. Det er ikke på vores institutioner. Vi appellerer til, at man holder afstand, spritter af og bliver testet.

Alle skal lade sig teste - hvis de ønsker det

Vesthimmerlands Kommune opfordrer alle borgere, der har ønske om det, til at lade sig teste onsdag i Aars.

- Vi opfordrer borgerne til at lade sig teste. Så dybest set er det alle, men vi forventer jo ikke, at der kommer 37.000 i morgen og lader sig teste. Det har vi ikke kapacitet til, siger Anne Krøjer til TV2 Nord.

Testenheden i Aars kan teste 300 personer om dagen, oplyser Region Nordjylland til TV2 Nord.

Testholdet består af fem studerende, der skal være i gang med at teste hele tiden, hvis de skal foretage de 300 tests. 

Vesthimmerlands Kommune ser gerne, at borgere lader sig teste, hvis man ikke er blevet testet tidligere, hvis man er i tvivl om, om man har været i kontakt med smittede personer, eller hvis man planlægger et besøg på et plejehjem. 

Vesthimmerlands Kommune har en dyb orange farve, der indikerer, at der er 30-39 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere den seneste uge.
Vesthimmerlands Kommune har en dyb orange farve, der indikerer, at der er 30-39 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere den seneste uge.

Derfor samarbejder Vesthimmerlands Kommune og Region Nordjylland om opsætning af en mobil testenhed i Aars onsdag på banegårdsvej 8 i tidsrummet mellem 9.00-15.00. 

Borgere kan i den mobile testenhed blive testet uden forudgående aftale og uden at skulle transportere sig til Aalborg. 

Hvis man har symptomer, så skal man stadig opsøge Aalborg Universitetshospital, oplyser Vesthimmerlands Kommune i et andet facebook-opslag. 

- Jo flere mennesker, der er testet, jo bedre har man styr på smittesituationen. Så det er en god idé at blive testet og benytte lejligheden, siger Anne Krøjer. 

Smittet på bustur

En omdiskuteret bustur til Bornholm kan, ifølge Anne Krøjer, have været med til at få smittetrykket i kommunen til at stige.

- Det er muligvis via den vej. Og så kan man i øvrigt ikke sige andet med sikkerhed. Men det er en af vejene ind i det, er vores indtryk, fortæller direktør for sundheds -og kulturforvaltningen i Vesthimmerlands Kommune Anne Krøjer.

TV2 Nord var med ombord på den bustur, der senere viste sig at have coronasmitte ombord. TV2 Nords medarbejder er blevet testet og arbejder i øjeblikket ikke. 

De smittede er i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed omkring smitteopsporing.

- Vi ønsker ikke at gøre borgerne bange. Vi gør opmærksom på, at det ikke er slut med corona. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe til, så det bliver nemt at passe på sig selv, siger Anne Krøjer og fortsætter:

- Og vi vil gerne have, at smittetrykket falder hos os hurtigst muligt, og vi er meget optaget af, at smitten ikke kommer ind på vores institutioner. Især vores plejehjem. Vi har tidligere været ramt på plejehjem, så det vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at undgå sker igen.


80_percent

play Rasmus kørte fra Smukfest for at se fyrværkeri i Aalborg: - Jeg vil hellere være her

20200703-151128-L-4650x3100ma

play Kølig og blæsende søndag i vente til nordjyderne

tall ships races

play Se det historiske fyrværkeri blive fyret af over Aalborg

def_thumb,50_percent

gallery Eventchef efter succesfuldt Tall Ships Races: Håber skibene kommer tilbage om 4-5 år

80_percent

play Rasmus kørte fra Smukfest for at se fyrværkeri i Aalborg: - Jeg vil hellere være her

20200703-151128-L-4650x3100ma

play Kølig og blæsende søndag i vente til nordjyderne

tall ships races

play Se det historiske fyrværkeri blive fyret af over Aalborg

Til forsiden

Til forsiden