Foto: Mick Anderson

BLOG: En ørkenvandring for ”Halvmørke-Møller”

Peter Møller Madsen er begejstret over, at vi går lysere tider i møde. Men hvordan håndterer man vinterens mørke, spørger han.

Vi er, hvor utroligt det end lyder, i gang med årets første forårsmåned. Den er længe ventet.

Jeg drister mig i anledning af forårets kommen - i hvert tilfælde på papiret - til at blotte mig og skrige: 

- Jjeg hader mørket, jeg hader vinteren, jeg hader de korte, kolde og grå dage.

Og det er ikke bare sådan overfladisk og floskelfyldt, nej, faktisk er det enerverende meget og ganske voldsomt.

Sensommer-øv i sommerhuset

Allerede når vi kommer et stykke ind i august, går der altså lidt ØV i den. Helt galt er det, når sæsonen i Lendrup Strand, hvor vi har sommerhus, slutter.

I ved nok, man kan nærmest fra dag til dag se, at det bliver mørkere og mørkere. De sidste rester af sommerens minder blæser rundt sammen med løvet i den første efterårsstorm.

Læs også BLOG: Er du ”handy-cappet" mand?

Vi er - som sagt - kommet et stykke ind i marts, og vi kan - som sagt - tydeligt mærke, at vi er på vej ud af mørket. Vi ”mørkemænd” aner håb og lys forude, for dagene bliver jo nu længere og længere - og ja, lysere og lysere.

Gode råd til ”Halvmørke-Møller”

Hvad kan vi ”halvmørkefolk” så gøre for at komme ordentligt igennem den mørke tid? For pludseligt er den der jo igen og igen og igen og…….

Og den første, der siger: ”hvad med at gå i solarium”, får altså en lammer. Så jeg tager gerne imod gode råd. Og ”Halvmørke-Møller” er jo nok ikke den eneste, der hvert år i vinterhalvåret befinder sig i en ørkenvandring.

OM BLOGGEREN

Peter Møller Madsen er festivalleder, talsmand og musikbooker på Nibe Festival.
Han er født og opvokset i Nibe. Efter små 15 år i Aalborgs midtby flyttede han sammen med hustruen Hanne og børnene Malthe og Thilde tilbage til fødebyen.
Peter Møller Madsen er oprindeligt socialpædagog og har bl.a. arbejdet på gadeplan og som projektleder for et integrationsprojekt på Fritidscentret Fri-Stedet.