Seneste nyt:

BLOG: Velkommen til omvendt-dag

Ofte er det sådan, at udviklingshandicappede gemmes væk og holdes udenfor. Nå, men velkommen til omvendt-dag!

I dag gør LykkeLiga de udstødte til de populære. I dag må hverdagens stjerner stå pænt i kø for et selfie med Jakob, som har downs syndrom. I dag forkaster vi fordomme og giver fanden i diagnoser og normalbegreber.

LykkeCup er Danmarks første sportsstævne af sin slags. 275 udviklingshandicappede børn skal nemlig ikke bare spille håndbold, - de skal hyldes som verdensstjerner for at få en fornemmelse af, at hele verden er på deres side. De skal danse i guld-konfetti, high-five holdkammeraterne og bade sig i publikums bragende bifald. Vi kalder det “Danmarks Lykkeligste Sæsonfinale”, - fordi vi insisterer på at gøre hinanden lykkelige!

På lægterne står forældre, søskende, familie og venner. Med tårer i øjnene og gåsehud over hele kroppen. Endelig kan vi højlydt og endegyldigt vise de særlige børn vores kærlighed og respekt. Vi vil klappe, lave bølge og juble af vores lungers fulde kraft. I dag er de udviklingshandicappede børn ikke et samfundsproblem. De er ikke medicinske kuriositeter. I dag vil vi ikke fosterdiagnosticere dem ad helvede til. I dag findes der ikke større stjerner end spillerne i LykkeLiga. 

OM BLOGGEREN: