SENESTE NYT:

Radikales spidskandidat er imod Egholm-forbindelse – men hans parti stemte for

Daniel Nyboe Andersen fra Radikale Venstre i Aalborg Kommune mener, at den nye aftale omkring Egholm er problematisk.

Da modstanderne af en motorvej over Egholm tilbage i maj holdt protestmøde, var Radikale Venstres spidskandidat til kommunalvalget i Aalborg, Daniel Nyboe Andersen, blandt talerne.

Nu har hans parti stemt for en milliardaftale for infrastrukturen, hvor en tredje Limfjordsforbindelse via Egholm ved Aalborg indgår.

Og det er Daniel Nyboe Andersen ikke med på:

- Problemet er, at de fastlægger, at den tredje Limfjordsforbindelse skal gå som en motorvej over Egholm. Og det har jeg det dårligt med.

Aftalen om lige præcis den tredje Limfjordsforbindelse blev vedtaget af et bredt flertal i Folketinget, bestående af Radikale Venstre, Socialdemokratiet og alle partier i blå blok.

For dyr og ineffektiv løsning

Når Daniel Nyboe Andersen stiller op til byrådet i Aalborg kommune som Radikale Venstres spidskandidat, kommer han til at holde fast i sin modstand.

- En motorvej over Egholm er en alt for dyr løsning, som jo heller ikke løser de trafikale problemer, der er, siger han.

Og dén holdning bliver en hård kamp at forsvare i den kommunale valgkamp til november. Det vurderer TV2 Nords politiske analytiker Søren Wormslev:

- Det vil - mildt sagt - næppe gøre det let for de radikale kandidater op til kommunalvalget at tale imod et projekt, som partiets forhandlere på Christiansborg har tilsluttet sig, siger Søren Wormslev.

Kan ikke stå udenfor

Selvom Daniel Nyboe Andersen ikke er begejstret for, at hans partikolleger på Christiansborg har stemt for en motorvej over Egholm, så forstår han godt, at partiet er med i aftalen, som den tredje limfjordsforbindelse blot er en del af.

- Aftalen som helhed er for stor til ikke at være med i. Det er lykkedes os, at få vores partifæller på Christiansborg til at forstå, at motorvejen over Egholm er en dårlig idé, men de har ikke prioriteret det så meget, at de vil stå uden for aftalen, siger han.

Daniel Nyboe Andersen har tidligere holdt taler til arrangementer mod en Egholm-motorvej. Og selvom en forbindelse over øen i Limfjorden nu er et skridt nærmere, vil han fortsætte sin modstand.

- Heldigvis er der ikke lavet en anlægslov, den er heller ikke på finansloven, og de skal stadig ud og finde over syv milliarder kroner. Men når næsten hele Folketinget står bag aftalen, så bliver det en hård kamp. Men den er ikke slut endnu.


Cowboy Mike

play Tilfældigheder førte Mihaita til Nordjylland: Nu træner han blandt verdens bedste

Fortuna Hjørring 15.10.21

Fodboldpigerne fra Hjørring jagter plads i Champions League

151021 nærpoliti

play Nye politiassistenter sikrer tryghed i Brønderslev

280518 retten aalborg

Mand gemte riffel i guitartaske

Cowboy Mike

play Tilfældigheder førte Mihaita til Nordjylland: Nu træner han blandt verdens bedste

Fortuna Hjørring 15.10.21

Fodboldpigerne fra Hjørring jagter plads i Champions League

151021 nærpoliti

play Nye politiassistenter sikrer tryghed i Brønderslev

Til forsiden

Til forsiden