LIGE NU:

Transportminister: - Der er ikke råderum til 3. Limfjordsforbindelse nu

Minister Ole Birk Olesen hilser 600 millioner fra Aalborg Kommune velkommen, men han vil ikke igangsætte noget som helst omkring 3. Limfjordsforbindelse nu.

Morgenens udmelding fra Aalborg Kommune om, at man vil afsætte 600 millioner kroner over de kommende 20 år til den 3. Limfjordsforbindelse, bliver positivt modtaget af ministeren på Christiansborg, der dog ikke vil love hverken det ene eller det andet. 

- Jeg hilser alle bidrag til finansiering af projektet velkomne. Det er derfor positivt, hvis Aalborg Kommune vil rejse 600 mio. kr. til at hjælpe en 3. Limfjordsforbindelse på vej - et finansieringsbidrag gør alt andet lige finansieringsudfordringen mindre. Regeringen mener, at en 3. Limfjordsforbindelse er et meget relevant projekt, som indgår i overvejelserne om, hvilke projekter, der skal prioriteres, når der igen er økonomisk råderum, skriver Transport-, Bygnings- og Boligminister Ole Birk Olesen (LA) i et skriftligt svar til TV2 Nord. 

Det økonomiske råderum, ministeren henviser til, er ikke penge i statskassen, men er en betegnelse for, hvor mange projekter, staten kan sætte i gang og samtidigt undgå økonomisk overophedning. Det har man økonomiske modeller for, og dem vil den nordjyske trafikordfører Rasmus Prehn (S) have kigget nærmere på. 

- Det er meget positivt og inspirerende, når Aalborg Kommune med dette initiativ sætter den 3. Limfjordsforbindelse på dagsordenen, og jeg mener også, at det er en opgave, staten burde løse, siger Rasmus Prehn, der derfor har indkaldt ministeren til hastesamråd om sagen. 

Det koster samfundet penge hver eneste dag, så længe den 3. Limfjordsforbindelse ikke er bygget. 

- Vi må til at vågne op på Christiansborg og kigge på vores anlægslov, og hvordan vi opgør det økonomiske råderum. Det giver jo ingen mening, at for hver dag der går - og hvor den 3. Limfjordsforbindelse ikke er en realitet - så taber samfundet penge på manglende produktivitet og på at spilde tid. 

Bør lave en dispensation 

Rasmus Prehn
Rasmus Prehn
Foto: Steen Brogaard

Rasmus Prehn mener, det er på tide, at man på Christiansborg begynder at se på, hvordan initiativet fra Aalborg kan omsætte til noget konkret. 

- Man skal bruge denne her udstrakte hånd fra Aalborg Kommune til at lave en bred aftale i Folketinget. Allerhelst så jeg, at man nu og her så på råderummet og lavede en dispensation for de vigtigste infrastrukturprojekter. Kan man ikke blive enige om det, bør vi på Christiansborg sætte os ned og lave en detaljeret plan, der rækker 10-15 år ud i fremtiden - og som indeholder den 3. Limfjordsforbindelse. 

Mens minister Ole Birk Olesen ikke nu og her vil se nærmere på den 3. Limfjordsforbindelse, har han meldt ud, at hvis en Kattegatbro kan finansieres af brugerbetaling, vil regeringen bruge 60 millioner på en forundersøgelse af mulighederne for en fast broforbindelse over Kattegat. Det oplyser Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i en pressemeddelelse. 

Aalborg Byråd står klar med 600 millioner kroner til en tredje Limfjordsbindelse.
Aalborg Byråd står klar med 600 millioner kroner til en tredje Limfjordsbindelse.
Foto: Illustration: 3. Limfjordsforbindelse.nu
jj

Her er overblikket: Det genåbner onsdag

fisk

Corona hos Thorfisk: Fabrikken midlertidig lukket ned

tog

play Farvel til direkte tog til Vendsyssel vækker kritik: - Vi har lige så meget ret til landsdækkende transport

120417 værtshus øl

play Barer og værtshuse genåbner: - Jeg glæder mig ekstremt

jj

Her er overblikket: Det genåbner onsdag

fisk

Corona hos Thorfisk: Fabrikken midlertidig lukket ned

Til forsiden

Til forsiden