Foto: Henning Bagger / Scanpix

For et år siden brændte ikonisk badehotel ned til grunden - nu afsløres detaljer om det nye hotel

For nøjagtig et år siden brændte et af Danmarks mest kendte badehoteller, Svinkløv i Slettestrand, ned til grunden. Det, ingen troede kunne ske, skete. På en nat åd flammerne hele hotellet.

Her et år efter branden står kun stolperne fra de udendørs borde tilbage. Resten af Svinkløv Badehotel er helt væk. Selve brandtomten er også væk. Her er kun et lille område med grus. Og her stod det historiske hotel, der blev bygget i 1925. Mange af de lokale borgere er stadig rystede over, at egnens store turistklenodie brændte væk på få timer.

- Vi var i chok. Det var en katastrofe, tænkte jeg, da jeg stod op om morgenen og hørte, at Svinkløv var brændt. Det var uvirkeligt og i hvert fald svært at forholde sig til, siger Peter Eigenbroth, medlem af turistforeningen i Han Herred, der siden januar har heddet Udvikling Fjerritslev-Svinkløv-Slettestrand.

Sådan her stod Svinkløv Badehotel, indtil 26. september 2016. Idylisk placeret, klods op ad Vesterhavet og klitterne. Hvis alt går efter planen står det nye hotel klar til åbning 26. april 2019. Foto: Henning Bagger / Scanpix

Hele tre myndigheder skulle involveres få timer, efter at Svinkløv Badehotel brændte ned til grunden. Naturstyrelsen skulle tages i ed, fordi Svinkløv Badehotel ligger på en lejet naturgrund hos styrelsen. Kystdirektoratet havde også mange ord at skulle have sagt, fordi hotellet lå klos op af havet. Endelig bestemmer hjemkommunen, Jammerbugt Kommune, en hel del omkring genopbygningen. 

Læs også Forsikringssagen afsluttet: 36 millioner på vej til Svinkløv Badehotel

- Det var en stor mundfuld, men vi har haft et godt samarbejde med alle myndigheder. Vi har mødt stor forståelse. I dag er alt på plads, og vi mangler kun nogle tilpasninger sammen med det arkitektfirma, vi har valgt til genopførelsen af Svinkløv badehotel, siger Steen Royberg, bestyrelsesformand på Svinkløv Badehotel.

Interview med Steen Royberg:

00:34 Luk video

Det nyopførte hotel bliver taget i brug den 26. april 2019, hvis alt går som forventet. Først blev det meldt ud, at hotellet ville være færdig i 2018, men der manglede penge. Bestyrelsen har nu fundet ekstra 15 millioner udover forsikringssummen.

- Vi ville have et bedre Svinkløv end det, der var, for eksempel med bad på alle værelser i hovedbygningen. Og vi ville gerne udbygge hele underetagen, så der bliver bedre plads til råvarer og til at lave mad. Det koster ekstra og har taget lidt tid at finde de ekstra penge, siger Steen Royberg.

Læs også Genopbygningen af Svinkløv Badehotel mangler penge

Han kan også afsløre, at hotellet bliver opført helt i træ. Tagkonstruktion og tagmaterialer bliver først afsløret senere.

Peter Eigenbroth fra turistforeningen glæder sig:

- Jeg plejede jævnligt at komme her, men det seneste år er jeg blevet væk. Jeg har ikke lyst til at dvæle ved et hul i jorden, så nu kan jeg næsten ikke vente på, at Svinkløv bliver genopført, siger han.