Foto: Praksis Arkitekter

Foto: Praksis Arkitekter

Foto: Praksis Arkitekter

1 af 3

Svinkløv kan blive Danmarks største bæredygtige træbygning

Når badehotellet genopstår er det som landets måske største bæredygtige træbygning. Bygningen vil kunne stå i mindst 300 år.

Med Svinkløv Badehotel sigter man efter at bygge Danmarks største bæredygtige træbygning. Det skriver hjemmesiden træ.dk, som blandt andre Dansk Træforening og Naturstyrelsen står bag.

Badehotellet skal opføres som en klassisk stolpeværkskonstruktion af lokale håndværkere og lærlinge. Planerne for byggeriet blev præsenteret i fredags, og ifølge træ.dk kommer materialerne til at give stedet en lang forventet levetid.

Historisk set har trækonstruktioner, der er samlet med træsamlinger en beviselig levetid på mindst 250 år, og vil med stor sandsynlighed kunne holde i yderligere 100 år.

Ambitionen er at genopføre erindringens Svinkløv

Mette Tony, arkitekt

Med korrekt vedligehold vil Svinkløv Badehotel således kunne stå i mindst 300 år.

- Med det nye Svinkløv Badehotel er der foretaget en nænsom opdatering af det gamle. Som gæst vil man opleve, at det er det samme, og alligevel noget helt andet. Det er opført til den længsel, som de mange stamgæster har efter det gamle hotel. Ambitionen er at genopføre erindringens Svinkløv, fortæller Mette Tony, der er arkitekt og indehaver af Praksis Arkitekter til træ.dk.