LIGE NU:

Nordjyske oplevelser på stribe: Weekenden byder på modeltræf i Aars

Messecenter Vesthimmerland bliver fyldt op af mennesker med stor passion. Det er bare én af mange muligheder for oplevelser denne uge.

Januar er overstået og foran os venter en februar, der for mange indeholder en vinterferie i uge 7 eller 8. Inden ferien - og de tilhørende oplevelser - banker på døren, har vi dog en uge 6, der også byder på nordjyske oplevelser for enhver smag:

Modelhobbymesse

Hvor: Messecenter Vesthimmerland
Hvornår: 8.- 9. februar
Læs mere her.

Modelhobbyer er utrolig mange ting og denne messe spænder over stort set hele paletten.

Det er ottende gang, modelhobbymessen løber af stablen i Aars og begge de store messehaller bliver fyldt op med udstillere og publikummer både lørdag og søndag.

På messen vil man kunne opleve alt fra modeltraktorer, modeltog og skibe til og dukker, figurer og tabletop spil.

- Dem der kommer og udstiller er mennesker med en passion - og uanset om det er modeltraktorer eller dukker, så er det fascinationen ved den enkelte modelhobby, folk samles om, forklarer Sonny Nielsen, der står bag messen.

Se videoen om Modelhobbymessen øverst på siden

Efterskolemesse

Hvor: Aalborg Kongres og Kulturcenter
Hvornår: 8.- 9. februar
Læs mere her.

For første gang nogensinde afholdes der i den kommende weekend Efterskolemesse i Nordjylland.

Den finder sted i Aalborg Kongres og Kulturcenter lørdag og søndag - og det er ganske gratis at deltage.

Mange af de 31 nordjyske efterskoler deltager på messen, ligesom efterskoler fra resten af landet og andre uddannelsestilbud er til stede. Det er for eksempel muligt at få et nærmere kig på 3D College i Grenaa eller undersøge om STS Sprogrejsers tilbud er noget for dig eller dine børn.

Nordjyllands største efterskole Ranum Efterskole, er en af de skoler, der bruger Efterskolemessen til at møde nye elever og deres forældre.

- Efterskolemesserne er gode steder for os til at mode og fortælle om hvordan vi driver vores efterskole, og ikke mindst hvad der adskiller os fra andre og mere linjebaserede efterskoler, siger Olav Storm, der er forstander på efterskolen.

Video: Olav Storm fra Ranum Efterskole College fortæller om Efterskolemessen

 

Film: Drømmebyggerne

Hvor: Biografer i hele Nordjylland
Premiere: 6. februar
Læs mere her.

Den danske animationsfilm Drømmebyggerne handler om 12-årige Minna, hvis liv bliver vendt på hovedet, da hun får en stedsøster.

Minna opdager, at drømme ikke bare kommer af sig selv, men bliver fabrikeret af såkaldte drømmebyggere - og en verden af muligheder åbenbarer sig: Det går nemlig op for Minna, at hun kan ændre sin stedsøsters personlighed ved at ændre hendes drømme - og så kan Minna slippe af med Jenny.

Men Minna går for langt, og Jenny falder i dyb koma. Minna må nu slå sig sammen med drømmebyggerne for at redde stedsøsteren og samtidig forsøge at forene deres familier.

Drømmebyggerne er tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år.

Video: Se traileren for Drømmebyggerne

 

Koncert: Concerto Copenhagen

Hvor: Mariagerfjord Gymnasium
Hvornår: 9. februar klokken 15.00
Læs mere her.

Et af skandinaviens førende ensembler indenfor barokmusik og den tidlige klassiske musik Concerto Copenhagen, kigger forbi Hobro i den kommende weekend.

Koncerten handler denne gang om Mozart og spændingsfeltet mellem det musiske geni og den unge Mozarts humoristiske sans. Det hele dirigeres af Antoine Torunczyk.

Video: Hør hvad Concerto Copenhagen har at byde på

 

Teater: Elverhøj - men tonen er lav

Hvor: Thisted Musikteater og Det Musiske Hus i Frederikshavn
Hvornår: 8. februar (Thisted) og 9. februar (Frederikshavn)
Læs mere her.

”Danmarkshistorie med et stænk Monty Python, en knivspids opera, lidt operette og en sjat musical” Sådan skrev Kulturtid.dk om Figaros udgave af Svend, Knud og Valdemar i sæson 18/19. Nu kaster Figaros sig over et andet klenodie i dansk teaterhistorie, nemlig nationalforestillingen Elverhøj.

- Vores mission er at lave højkvalitetsforestillinger, som rører folk gennem latteren. Vi slår et slag for værdien af at grine sammen, siger Lisbeth Kjærulff, medinstruktør og skuespiller.

Figaros opdaterede udgave af Elverhøj får stort set samme dramatiske forløb, som det originale manuskript, men den revideres af de medvirkende.

- Selvom vores forestillinger indimellem kører af sporet (med vilje selvfølgelig), så håber vi at publikum oplever, at de går fra teatersalen med meget af stemningen fra den oprindelige forestilling og samtidig har fået spændende overraskelser som de ikke havde regnet med, siger Rasmus Krogsgaard, medinstruktør og skuespiller.

Ud over de allerede indlagte sange, tilsættes der mere musik og komik. Og så kan det heller ikke undgås, at en forbryderbande blander sig, ikke blot i ouverturen til Elverhøj, men i selve handlingsforløbet.

- Vi prøver at skabe en fællesskabsfølelse i teatersalen, hvor vi sammen skaber et festfyrværkeri af en aften. Forestillingen er live, det sker her og nu - langt væk fra mobiler og computere, siger Allan Dahl Hansen, medinstruktør og skuespiller.

 

 

Det sker også...