LIGE NU:

Ingen uro ved landsstævne-åbning

Alt forløb fredeligt og roligt, da DGI Landsstævne i Aalborg torsdag aften blev åbnet officielt.

Regnen holdt sig ikke væk, men det lagde ikke en dæmper på den gode stemning, da DGI Landsstævne i Aalborg torsdag aften blev skudt i gang. Nordjyllands Politi kunne i hvert fald melde om en rolig aften, hvor alle kunne færdes i fred og fordragelighed uden politiets indblanden.

Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Vi har truffet massive forberedelser op til åbningsdagen, og jeg er glad for, at det hele er forløbet fredeligt og helt uden episoder, hvor politiets indgriben har været nødvendig, siger vicepolitiinspektør Ole Juul Schmidt fra Nordjyllands Politi, der er leder af politiets operative indsats ved landsstævnet.

Politiet var hele torsdagen til stede i Aalborgs gader med både uniformerede og civile betjente. Udover at være synlige i bybilledet havde Nordjyllands Politi også sat ind på andre fronter for at skabe tryghed blandt næsten 17.000 landsstævnedeltagere, som deltog i torsdagens åbningsparade.

Betonklodser var sat op som terrorsikring, og det samme var lastbiler, som blokerede indfaldsveje til det afspærrede område. Ved Aalborg Karneval i maj benyttede politiet en lignende foranstaltning for at beskytte deltagerne i optoget, og sådanne forholdsregler er ifølge Ole Juul Schmidt nødvendige.

- Det er nødvendigt, når man tager det generelle trusselbillede i Europa i betragtning – vi går ikke på kompromis med sikkerheden, siger vicepolitiinspektøren.

Politiet vil også i de kommende dage være til stede i gadebilledet under DGI Landsstævne med, hvad Ole Juul Schmidt betegner som "et passende antal styrker."