LIGE NU:

DigiTALT-debattør: - Jeg haaader hunde!

Logrende haler og våde hundesnuder er rundt regnet noget af det værste, som Jeanett Kaare kan komme i tanke om. Det fortæller hun i denne uges udgave af DigiTALT, hvor det blandt andet handler om en nordjysk dagpleje for hunde.

Hun kunne aldrig finde på at bøje sig ned og hilse på en hund. Den våde snude og en ofte knap så tiltalende ånde er heller ikke noget, Jeanett Kaare på nogen måde finder nuttet.

- Det bliver et kæmpe nej tak herfra. Jeg kan simpelthen ikke. Jeg hader hunde, slår hun fast.

Alligevel kan Jeanett Kaare ikke lade være med at nikke anerkendende til det forretningskoncept, som ægteparret Rosenvinge fra Aalborg har skabt: En hundedagpleje – komplet med daglig træning af hundene.

- Kæft, hvor er det skarpt set! At man kan få ”pudset den dårlige samvittighed”, og hunden ikke skal ligge hjemme i gangen i otte timer, siger hun.

Historien om den aalborgensiske hundedagpleje er en af den forgange uges helt store højdespringere på TV2 Nords facebookside. Knap 5.000 reaktioner og 2.400 kommentarer er det blevet til. Og det er ikke så underligt, mener Christian Borrisholt Steen, som også sidder i ugens panel i DigiTALT.

Ugens panel i Digitalt

- Den appellerer jo følelsesmæssigt til dem, hvor hunden har en ligeså fuldgyldig plads i familien som børnene. Eller måske de børn, som man aldrig har fået, siger han.

Samtidig er det faktum, at der overhovedet er et marked for en hundedagpleje i Nordjylland, et udtryk for, at hunde i bund og grund ikke passer ind i det livsmønster, som vi har nu om dage. Det mener DigiTALT-panelets tredje debattør, Mikael Justesen.

- I gamle dage var hunden jo en del af det at bo på landet. Der gik man hjemme og passede sin gård og hunden løb ude på marken eller var med på jagt. Så det er jo fordi vi alle sammen er flyttet ind til byen og har fået et 8-16-job. Og hvad skal hunden så lave, spørger han.

Sheriff-borgmestre og tossede cykelstier

I den forgangne uge har et noget aparte anlægsprojekt i Aalborg også affødt en del debat og kommentarer på Facebook. Nordjyderne havde svært ved at tro deres egne øjne, da Vestre Fjordvej i Aalborg pludselig havde fået en cykelsti med chikaner. Tre vejtræer var blevet plantet midt i kørselsretningen og tvang cyklisterne til at køre slalom udenom. Projektet, som Aalborg Kommune hurtigt erkendte var en fejl, får også en del kommentarer med på vejen i programmet.

Og så skal det også handle om nordjyske borgmestre, som i flere tilfælde ikke går af vejen for at deltage i kampagnevideoer for deres kommune. Et emne, hvor et medlem af panelet ikke helt kan sige sig fri for at have en finger med i spillet…

Se denne uges udgave af DigiTALT allerede nu i playeren – eller kig med i aften klokken 19.50 på TV2 Nord Salto.