Seneste nyt:

Aalborg-svømmer drømmer om medalje på hjemmebane

Nørresundby Idrætscenter danner lige nu ramme om årets danmarksmesterskaber i svømning på langbane. Flere af de lokale svømmere håber på en hjemmebanefordel.

Bassinet i Nørresundby Idrætscenter blev under coronanedlukningen forlænget med syv millimeter, så det lever op til de internationale krav.

Det betyder, at bassinet nu kan bruges til konkurrencer på topplan, så i denne uge afholdes der danske mesterskaber i svømning på langbane i Nørresundby som en del af den første DM-uge nogensinde.

Aalborg-svømmerne er dermed på hjemmebane.

- Jeg synes, det er megafedt. Vi plejer altid at skulle til Sjælland, så det er fedt, at vi kan holde det heroppe, siger Thea Søe Bach fra Aalborg Svømmeklub.

Er der hjemmebanefordel i svømning?

- Det ved jeg ikke. Lidt? Vi er flere fra Aalborg, og det giver en god stemning, og så er det fedt, at de lokale kan komme at kigge med, siger hun.

Om DM-ugen

Tidligere OL-svømmer er med, men ikke i vandet

Et af de velkendte navne, som er til stede i svømmehallen i Nørresundby, er den tidligere OL-deltager Viktor Bromer. Han skal ikke selv i bassinet, men er træner for svømmerne fra Aalborg Svømmeklub.

- De kan nå hele vejen. Vi har de perfekte rammer for at lægge et grundlag, som de kan bruge i resten af deres svømmekarriere, siger Viktor Bromer, der er træner i Aalborg Svømmeklub og som tidligere har været svømmer på internationalt plan.

De nordjyske svømmere håber, at de kan levere gode resultater på hjemmebane.

- Jeg vil da gerne blande mig i toppen og kæmpe med om medaljerne, siger Thea Søe Bach.

- Jeg drømmer om at komme i en A-finale og få en god placering, siger Lars Riisgaard-Jensen fra Aalborg Svømmeklub.