Seneste nyt:

"En drøm er gået i opfyldelse": Nu er DM-ugen officielt i gang

Torsdag er DM-ugen i Aalborg for alvor blevet skudt i gang, og dermed er en drøm gået i opfyldelse for Danmarks Idrætsforbund.

Selvom der de seneste dage er blevet tyvstartet med både tennis og BMX, skydes DM-ugen officielt i gang torsdag med svømning i Nørresundby Idrætscenter.

For første gang afholdes en række danmarksmesterskaber samme sted i løbet af få dage. Inspirationen kommer fra Sverige, hvor man i flere år har samlet nationale mesterskaber inden for mange sportsgrene.

Der er tale om en slags mini-OL, hvor deltagere fra 52 forskellige sportsgrene kæmper om over 180 medaljesæt.

- Vi har knoklet og knoklet for at bringe den her unikke idé til virkelighed, og sammen med vores specialforbund og Aalborg Kommune er drømmen nu gået i opfyldelse. Vi glæder os helt vildt til at præsentere alt det bedste, idrætsdanmark har at byde på, siger Hans Natorp, der er formand for Danmarks Idrætsforbund.

Om DM-ugen

Faciliteter er blevet opgraderet

Aalborg Kommune er vært for DM-ugen både i år og næste år.

- Nu er vi endelig i gang med Danmarks første DM-uge. Jeg er enormt stolt over, at Aalborg er vært for den første DM-uge, og vi har virkelig tænkt nyt i forhold til faciliteter og brug af byen. Det bliver et vildt sports-tag-selv-bord rundt omkring i hele Aalborg, og det hele er gratis, siger Thomas Kastrup-Larsen (S), som er borgmester i Aalborg Kommune.

For flere af idrætsgrenene gælder det, at det er første gang, der afholdes DM i disciplinen i Nordjylland. I Nørresundby Idrætscenter er der for første gang i mange år DM i svømning på langbane.

- Vores bassin har ikke opfyldt de internationale krav, som man skal for at kunne afholde DM. Derfor er bassinet blevet forlænget med syv millimeter, siger John Møller Larsen, som er formand for Aalborg Svømmeklub.