02:05

Mor blev dømt for mordet på sin datter

Afgørelse i Bindslev-sag: Mor dømt for drab på sin datter

28-årig kvinde får tidsubestemt anbringelsesdom for drabet på sin ni-årige datter sidste sommer i Bindslev.

En tidsubestemt anbringelsesdom på en psykiatrisk institution. Det blev udfaldet af torsdagens retssag i retten i Hjørring for den 28-årige kvinde fra Bindslev, der sad tiltalt for at have slået sin datter ihjel den 15. juni sidste år.

Dermed fulgte dommeren det, anklager Peter Rask havde lagt op til i anklageskriftet og også argumenteret for i sin afsluttende procedure. Men frem for at sætte en tidsramme på fem år, valgte dommeren altså at gøre dommen tidsubestemt. Dermed er det op til psykiatere at vurdere, hvornår og om kvinden er klar til at blive løsladt. Herefter skal Retten træffe afgørelsen, om hvorvidt kvinden kan løslades i Kriminalforsorgens varetægt.
En tidsubestemt anbringelse betegnes som lovens hårdeste straf.

Det tragiske drab skete i kvindens hus i Bindslev sidste sommer. Mens hendes samlever og far til børnene gik en tur med hunden, valgte kvinden - angiveligt på grund af stemmer, hun hørte - at gå op på sin ni-årige datters værelse og skære halsen over på den sovende pige. Noget, kvinden først nægtede, men senere i sagen erkendte at have gjort.

Kvinden forklarede torsdag i retten, at hun længe har kæmpet med psykiske problemer og flere gange har været indlagt, fordi hun har hørt stemmer og set skygger.

Hun forklarede også, at netop skyggerne var dem, hun forsøgte at komme af med, da hun stak sin datter. Hun mente nemlig, at skyggen havde lagt sig over sin datter.

Efter at have ringet til sin kæreste og fortalt ham, hvad hun havde gjort, forsøgte kvinden at tage sit eget liv. Hun ringede også selv til alarmcentralen og tryglede dem om at komme.

I retten kom det frem, at kvinden havde været sindssyg i gerningsøjeblikket. Derfor forsøgte hendes forsvarer at få hende frikendt. Alternativet, mente han, var en behandlingsdom, da han ikke mente, at der var risiko for, at den 28-årige kvinde fik "tilbagefald". Forsvarerens vurdering om, at en behandlingsdom var nok, støttedes af en retspsykiater fra Brønderslev Psykiatriske Sygehus, mens Retslægerådet omvendt havde indstillet til en tidsubestemt anbringelsesdom.

Kvinden er desuden blevet frakendt arv og forsikring - og hun skal betale en erstatning på 136.000 kroner til barnets far.

Den 28-årige har udbedt sig betænkningstid på to uger for at overveje, om hun vil anke dommen.