Ida Marie får ondt i maven når varmeselskabet skriver: Varmeregningen er mangedoblet på få år

Ida Marie Bang Nielsen har valgt at sige ja til et ekstra job, hun har fået tilbudt, så familien er bedre rustet til de høje varmeregninger.

Ida Marie Bang Nielsen flyttede i 2019 i et helt nyt hus i Støvring med sin kæreste. I dag bor parret der sammen med deres to børn, som sidder pænt ved spisebordet og venter på at få servet den risengrød, som er ved at blive lavet.  

Ved indflytningen var huset billigt at bo i i forhold til dets størrelse, men sidenhen er prisstigningerne på blandt andet varmeregningerne blevet skruet voldsomt i vejret. 

Allerede fordoblet

Da familien flyttede til byen lød varmeregningen på 350 kroner per megawatt-time. Den er sidenhen steget til 875 per mwh. 

I Nordjylland har 13 varmeselskaber for nyligt varslet om stigende priser. Det skrev TV2 Nord en artikel om mandag.

Den nye varsling fra Ida Marie Bang Nielsens varmeselskab lyder på, at prisen til næste år kan stige helt op til 1775 kroner per MWh. 

-  Jeg kan godt få ondt i maven, når jeg ser en SMS fra fjernvarmen, fordi det højst sandsynligt er en prisstigning, fortæller Ida Marie Bang Nielsen og fortsætter:

- Sådan en prisstigning betyder, at vi skal prioritere anderledes næste år, fordi vi skal til at finde nogle penge, som vi ikke hidtil har skulle bruge på varme, og i værste tilfælde er vi nødt til at flytte, pointerer hun.

Kan være tvunget til at benytte Indefrysningsordningen

I godt en uge har det været muligt at få udskudt blandt andet sin varmeregning med den såkaldte indefrysningsordning, som gør det muligt at udskyde dele af ens energiregning, så det ikke er nødvendigt at betale hele den store regningen nu.

Dog har langt færre end de 10-30 procent af danskerne, man troede ville vælge ordningen, indtil nu gjort brug af den. 

Det mener Bjarne Laustsen (S) og Marie Bjerre (V), at der er forskellige årsager til.  

- Jeg tror, at når folk får set, at regningen er svær at betale, så går det op for dem, at det trods alt er bedre at splitte regningen op i små bider i fremtiden til en meget lav rente i forhold til, hvis man skulle låne i banken, forklarer Bjarne Laustsen.

- Der kan være forskellige grunde til, at man ikke bruger indefrysningsordningen. En grund kan være, at regningen jo kommer alligevel, konstaterer Marie Bjerre.  

Ida Marie Bang Nielsen og familien har ikke overvejet at gøre brug af indefrysningsordningen. I stedet har Ida Marie Bang Nielsen valgt at tage et ekstra arbejde udover hendes fuldtidsjob.

- Det har jeg tidligere tænkt, at jeg ville sige ja til af egen interesse, men nu kan jeg blive tvunget til at sige ja til det, konstaterer hun.

Der skal gøres noget

På baggrund af de nye varslinger omkring yderligere prisstigninger mener både Bjarne Laustsen og Marie Bjerre, at indefrysningsordningen ikke kan stå alene. 

- For Venstre er det vigtigt, at regningen rent faktisk bliver sat ned, og det er derfor, vi har foreslået at sænke afgiften på både el og naturgas, forklarer Marie Bjerre. 

- Vi skal have fundet en løsning på, hvordan vi kan lave den grønne omstilling, så folk kan betale for deres varme, men som også er grøn i fremtiden, forklarer Bjarne Laustsen.  

Ida Marie Bang Nielsen kæmper med sin familie for at få tingene til at løbe rundt og håber på, at fremtiden byder på bedre løsninger. For lige nu virker det uoverskueligt, hvis varmeregningen endnu en gang bliver fordoblet.

- Det kan i yderste tilfælde betyde, at vi er nødt til at flytte herfra og finde noget, som er billigere, fortæller Ida Marie Bang Nielsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland