Slutspurt inden folkeafstemning: Politikere forsøger at overbevise de sidste tvivlere
En mand på cykel fik lige en flyer med i farten fra det nordjyske folketingsmedlem, Marie Bjerre (V).
Med under to dage til folkeafstemningen om EU-forsvarsforbeholdet hælder flertallet af vælgerne fortsat mod et JA til at afskaffe forbeholdet.
- Der er god valgstemning i dag!
Sådan lyder det fra det nordjyske folketingsmedlem, Marie Bjerre (V), der tirsdag er på pletten foran Aalborg Station for at minde aalborgenserne om, at de skal huske at stemme.
Det sker på dagen før folkeafstemning om at bevare eller afskaffe EU-forsvarsforbeholdet.
- Det handler om at påvirke til aller-allersidst. Og vi ved jo, der er rigtig mange tvivlere, og vi håber på at kunne rykke de tvivlere til et JA, siger Marie Bjerre (V).
Hælder mod et JA
Flertallet af danskerne hælder ifølge en ny måling fra Megafon til et JA.
Her svarer 65 procent af de adspurgte, som har besluttet sig, at de vil stemme JA til at afskaffe forsvarsforbeholdet, mens 35 procent vil stemme NEJ.
Men selvom der tegner sig et klart flertal, er et JA langt fra sikkert, da meningsmålinger er et øjebliksbillede, og vælgerne meget hurtigt kan ændre holdning.
Valgstederne åbner onsdag klokken 8.00, og du kan stemme JA eller NEJ frem til klokken 20.
Hvor og hvornår kan man stemme?
Stemmestederne i Nordjylland holder åbent fra klokken 8-20 onsdag 1. juni. Alle stemmeberettigede borgere har fået tilsendt et valgkort, hvorpå man kan læse, hvor man skal stemme henne.
Hvis du bor i Thisted- eller Morsø Kommune, skal du være særligt opmærksom på valgdagen, for begge kommuner har valgt at skære i antallet af stemmesteder, og derfor kan flere borgere opleve, at de skal stemme et andet sted, end de gjorde ved kommunal- og regionsvalget i 2021.
Spørgsmålet på stemmesedlen kommer til at lyde:
”Vil du stemme ja eller nej til, at Danmark kan deltage i det europæiske samarbejde om sikkerhed og forsvar ved at afskaffe EU-forsvarsforbeholdet?”
Et JA betyder, at forbeholdet afskaffes. Et NEJ betyder, at forbeholdet beholdes. Du kan læse mere på Folketingets hjemmeside.