Politiker får hjælp af gymnasieelever til kampagnevideo
Plakater, flyers og kampagnevideoer er en stor del af valgkampen. Hos en gymnasieklasse i Frederikshavn har eleverne lavet deres bud på en kampagnevideo for en af Venstres folketingsmedlemmer.
Selvom det ikke var en rigtig eksamen, så sad nerverne alligevel uden på tøjet for eleverne på HTX i Frederikshavn.
De har nemlig siden slutningen af august arbejdet på en kampagnevideo for folketingsmedlemmet Marie Bjerre (V).
Kampagnevideoen er en del af et samarbejde mellem folketingsmedlemmet og klassen, hvor de har lært om politisk kommunikation.
- Jeg synes, det er blevet mere interessant, nu hvor man har fået sat sig lidt mere ind i og været med til at lave en kampagnevideo, og se, hvordan det fungerer, siger Alberte Kondrup Madsen, der går i 1. G på skolen.
En del af undervisningen
Det er klassens lærer, der valgte, at eleverne skulle lave en video om Marie Bjerres budskaber og værdier, ligesom man i sidste uge gjorde det samme for socialdemokraten Ane Halsboe-Jørgensen.
- Et af de faglige mål, vi har, er sådan noget omkring politisk kommunikation, som eleverne skal lave, så derfor valgte vi i år at tage fat i nogle politikere og så lave videoer for dem, siger lektor på HTX Peter Riisgaard.
Vi har sørget for, at der er ligevægt mellem rød og blå blok
Lene Faurholt, vicerektor
Den bedste kampagnevideo kan Marie Bjerre kvit og frit bruge på sin Facebook-side i valgkampen op til det kommende valg. Men der er ikke bare tale om gratis arbejdskraft.
- Det er jo på en måde gratis arbejdskraft, for det er jo nogle elever, der har lavet det i deres undervisning, men forhåbentlig har de også lært noget og fået noget ud af det – det er jo en opgave, der er stillet til dem, siger hun.
Og det er skolens vicerektor også enig i, da man ikke kun gør det for politikere, selvom det er temaet i år.
- Uanset om det er en virksomhed, politiker eller interesseorginasition, så er gymnasieklassens opgaven at sørge for at blive dygtige til at lave film og blive dygtige til at kommunikere budskaber på andres vegne, siger Lene Faurholt.
Påvirker ikke politisk ståsted
Selvom de unge mennesker har arbejdet meget med Venstres og Marie Bjerres politik siden slutningen af august, er skolen ikke nervøs for, at det påvirker de unge til at stemme på Venstre i fremtiden.
- Langt de fleste af vores elever er meget reflekterede. Vi har valgdebatter her, hvor alle 14 partier er repræsenteret, vi har sørget for, at der er ligevægt mellem rød og blå blok, og på den måde så gør vi egentlig, hvad vi kan, siger Lene Faurholt.
Alberte Kondrup Madsen er da heller ikke blevet klogere på, hvad hun ville stemme, hvis hun kunne til det kommende folketingsvalg 1. november.
- Jeg er ikke lige typen, der har gået så meget op i politik førhen, så det har jeg ikke så meget holdning til, siger hun.