Når sidste dans er forbi bor strippere ulovligt i Jomfru Ane Gade

Flere af de kvindelige strippere, som arbejder i Jomfru Ane Gade i Aalborg, er indkvarteret under ulovlige forhold. Nu har udlejeren, af det erhvervslejemål stripperne bor i, fået en advarsel, efter politiet har været på besøg.

Når dansepigerne på stripklubben Paradise Girls i Jomfru Ane Gade har opholdt sig i byen, har de boet ulovligt i en ejendom på 1. salen i Jomfru Ane Gade 14.

Grundlæggende så er det anvendelsen, der er ulovlig.

- Torben Kjeldgaard, Leder, Bygningsmyndigheden, Aalborg Kommune

Lejligheden er erhvervslejemål og har tidligere huset en skønhedsklinik. Et erhvervslejemål er ikke lovligt at bo i, derfor har kommunen varslet et påbud til udlejeren.

- Grundlæggende så er det anvendelsen, der er ulovlig. Det er en lejlighed, der er godkendt til erhverv, som vi mener at kunne konstatere, bliver anvendt til beboelse, siger leder af bygningsmyndigheden i Aalborg Kommune, Torben Kjeldgaard.

02:56 Luk video

Læs også Min første gang på stripklub og jeg blev tilbudt mere end bare strip: - My pussy is hot, you want it or not?

Tidligere restauratør ejer af erhvervslejemålet

Udlejeren af erhvervslejemålet er den tidligere restauratør i Gaden, Torben Jensen. Han siger til TV2 Nord, at han godt har været klar over, at stripperpigerne har haft brug for at hvile sig mellem deres jobs, og at de har gjort det på 1. salen i Jomfru Ane Gade 14.

Torben Jensen, vil dog ikke medvirke i et tv-interview, men han forklarer, at han først for nylig er blevet gjort opmærksom på, at stripperpigerne nok ikke har nøjedes med at hvile sig på 1. salen. Det kommer bag på ham, at pigerne nok nærmere har boet i det 65 kvadratmeter store erhvervslejemål.

TV2 Nord har fået en aktindsigt hos Aalborg Kommune, hvori det fremgår i et brev fra kommunen til Torben Jensen:

”Umiddelbar ulovlig anvendelse af erhvervslokaler til beboelse”, lyder det i brevet.

Noget som kommunen er blevet gjort bekendt med blandt andet efter en henvendelse fra Udlændingecenteret hos Nordjyllands Politi.

- Udfordringen ved at bo et sted, hvor der ikke er godkendt til bolig, er grundlæggende, at noget med sundhed og sikkerhed ikke er i orden, siger Torben Kjeldgaard.

Læs også Fra festgade til sexgade: Prostitution foregår i Jomfru Ane Gade

Politiet har været på besøg

... to værelser, som begge var indrettet med en seng.

- Uddrag fra politiets beskrivelse af lejligheden i Jomfru Ane Gade.

TV2 Nord har forsøgt at banke på i den tidligere skønhedssalon, dog uden at vi fik lov til at komme ind i lejemålet, der er udlejet som kontor og lager. Politiet har dog været indenfor og har lavet en beskrivelse af stedet:

”Fra alrummet er der adgang mod syd med to værelser, som begge var indrettet med en seng, et par møbler til opbevaring af tøj og lignende. Fra køkkenet var der mod nord adgang til en værelsesgang, hvor der ligeledes var en seng i hvert. Endvidere var der et rum indrettet med brusekabine. Der var også et rum med toilet. I lejligheden blev i alt truffet fire kvinder - to fra Ungarn og to fra Litauen.”

Overfor TV2 Nord har udlejer Torben Jensen oplyst, at han har lejet de 65 kvadratmeter erhvervslejemål ud til Old Irish Pub Holding, der ejer Paradise Girls, hvis direktør Peder Johan Blak ikke har reageret på vores henvendelse.

Det er det, som de har fået et påbud om at bringe i orden.

- Torben Kjeldgaard, Leder, Bygningsmyndigheden, Aalborg Kommune

Torben Jensen siger også, at man jo er nødt til at stole på, at lejere bruger lokalerne til det, de er beregnet til.

- Det er ikke sådan, at vi har kørt ud med blå blink og har smidt folk ud. Det er jo ikke overhængende fare for liv og helbred. Det er ikke godkendt til bolig, og det er det, vi forholder os til, og det er det, som de har fået et påbud om at bringe i orden, siger Torben Kjeldgaard.

Når dansepigerne på Paradise Girls fremover skal på job i Aalborg, så kommer de ikke til at bo på 1. salen i Jomfru Ane Gade 14.

I følge udlejer Torben Jensen er lejekontrakten nu blevet ophævet. Senest den 31. december skal pigerne være ude.