LIGE NU:

Udenlandske strippere kommer ikke i Reden

Reden i Aalborg, der hjælper kvinder i prostitutions og stripmiljøet ville gerne gøre mere, for de udenlandske stripper, som TV2 Nord har afsløret sælger sex på stripklubber i Jomfru Ane Gade, men de har meget dårlig kontakt med dem.

Som TV2 Nord har dokumenteret sælger udenlandske strippere åbenlyst sex på klubber i Jomfru Ane Gade. Der er typisk tale om udenlandske kvinder, som ofte er fra Østeuropa. Ifølge Jeanette Dam Kaastrup, er problemet, at de udenlandske kvinder kun opholder sig få uger i Aalborg, før de rejser videre.

- Vi får kun kontakt til meget få af de kvinder, og det betyder, at de hverken får hjælp fra vores sundhedsklinik eller kan få den juridiske rådgivning, som vi også tilbyder. Konsekvensen af det er, at kvinderne ikke bliver testet for kønssygdomme. Vi ved jo, at der generelt i prostitutionsmiljøet er højere priser for sex uden kondom, og det kan friste nogen af de her kvinder, selv om smittefaren er øget, siger Jeanette Dam Kaastrup.

Reden laver i høj grad opsøgende arbejde blandt de prostituerede i Nordjylland, men de omrejsende udenlandske kvinder i stripbranchen er altså ringere stillet end Redens faste brugere. Ifølge Jeanette Dam Kaastrup, fordi det ofte tager tid, at få opbygget et tillidsforhold til kvinderne, så de bliver modtagelige for Redens tilbud. Det bekymrer lederen.

- TV2 Nords video fra stripklubben viser, at kvinderne er under pres for at tjene penge, og jeg synes det er bekymrende, at vi i de vestlige lande på denne måde har et marked for de seksuelle ydelser, som bliver solgt.

Livlig trafik med unge kvinder

Jeanette Dam Kaastrup tør dog ikke konkludere, at bagmænd udnytter de unge strippere, der sælger sex i Jomfru Ane Gade og dermed gør sig skyldige i rufferi. Til gengæld kan hun konstatere, at der foregår en livlig trafik med unge kvinder, der kun kortvarigt opholder sig i Aalborg.

- Vi ved, at de her unge kvinder også arbejder i andre lande og andre byer, så det kræver uden tvivl en eller anden form for organisation, siger Jeanette Dam Kaastrup.

Karoline Sørensen, Thisted Svømmeklub

play Så skal den sidste nordjyske OL-deltager i aktion: Kan du gætte, hvem det er?

25_seconds

play Forsikringssagerne vælter ind efter skybrud: - Det er fuldstændig uoverskueligt det her

lystfisker

Makrellen er tilbage i Limfjorden

Nordjyllands beredskab brand 112 genrebillede

Tændt opvaskemaskine startede brand i villa

Karoline Sørensen, Thisted Svømmeklub

play Så skal den sidste nordjyske OL-deltager i aktion: Kan du gætte, hvem det er?

25_seconds

play Forsikringssagerne vælter ind efter skybrud: - Det er fuldstændig uoverskueligt det her

Til forsiden

Til forsiden