Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

13-årig død af kvæstelser efter knallertulykke

En 13-årig dreng døde lørdag eftermiddag af sine kvæstelser, efter han fredag aften kørte galt på en knallert.

En 13-årig dreng er afgået ved døden, og en 15-årig dreng er alvorligt kvæstet, efter de begge var involveret i en trafikulykke på en knallert i Frederikshavn kort inden midnat fredag.

Det oplyser Nordjyllands Politi lørdag.

Ulykken skete på Barfredsvej i Frederikshavn, hvor knallerten kom kørende mod nord på cykelstien. Den 15-årige dreng førte knallerten, mens den 13-årige sad bagpå.

- Af ukendte årsager mister føreren af knallerten herredømmet over sit køretøj og påkører derpå et træ i vejkanten, siger politikommissær hos Nordjyllands Politi Karsten Højrup Kristensen i en pressemeddelelse.

Begge drenge kom alvorligt til skade under ulykken. Den 15-årige havde styrthjelm på, men det havde den 13-årige dreng ikke. Der blev straks sendt ambulance og politi til stedet, og de blev begge kørt til Aalborg Universitetshospital.

I går, lørdag den 10. marts 2019 omkring klokken 14.00, modtog politiet så melding om, at den 13-årige dreng var afgået ved døden som følge af de skader, han pådrog sig i forbindelse med uheldet. Den 15-årige fører af knallerten er alvorligt kvæstet, men han er dog meldt uden for livsfare.

- Vi er stadig i gang med vores undersøgelser og efterforskning af denne tragiske ulykke, blandt andet har en bilinspektør undersøgt ulykkesstedet. Vi skal have belyst hele hændelsesforløbet, før vi kan udtale os yderligere om ulykken og dens årsager, siger Karsten Højrup Kristensen.

Politi tilføjer, at der som helt almindelig procedure er udtaget blodprøve af den 15-årige dreng i forhold til at finde ud af, hvorvidt der har været for eksempel alkohol involveret.