LIGE NU:

56-årig mand idømt fire måneders fængsel for påkørsel af kvindelig bekendt

En 56-årig mand blev onsdag kendt skyldig i at have påkørt en kvindelig bekendt, så hun brækkede et ben og beskadigede en ankel.

Fire måneders ubetinget fængsel og frankendelse af førereretten i et år. Sådan lød straffen til en 56-årig mand, der onsdag blev kendt skyldig i at have kørt en 29-kvindelig bekendt ned, så hun brækkede et ben og beskadigede en ankel. Det fortæller anklager Thomas Klingenberg.

Den 56-årige blev dømt for "forsætlig at have forvoldt skade på andens person eller ting".

- Det er jo sådan set vanvidsbilisme, bevidst at påkøre andre med en bil, siger anklageren.

Selv om der er tale om vanvidsbilisme, bliver der dog ikke tale om konfiskation af bilen, da det i dette tilfælde ville være urimeligt over for kvinden, lyder det fra Thomas Klingenberg.

Fandt sted 27. juni

Episoden fandt sted om morgenen 27. juni i år, hvor den 56-årige mand ville bruge den 29-årige kvindes bil. Det afviste kvinden, fordi hun selv skulle bruge den for at komme på arbejde, og situationen udviklede sig til et heftigt skænderi. Diskussionen endte med, at manden tog nøglen til bilen, og da kvinden forsøgte at ringe til politiet,  kastede han hendes mobiltelefon og tegnebog ud af et vindue på første sal.

Mens kvinden løb ned og samlede kreditkort og andet fra tegnebogen, satte manden sig ind i bilen. Han låste sig inde, og mens kvinden stod bag bilen, begyndte han at bakke, mens han råbte noget i retning af, at hvis hun ikke flyttede sig, ville hun blive kørt over. 

Kørte bevidst over kvinden og undlod af hjælpe

Han kørte lidt frem igen, hvorefter han på ny satte bilen i bakgear og kørte mod kvinden, der fortsat stod bag bilen. Denne gang fortsatte manden kørslen med det resultat, at han kørte over den 29-årige kvindes venstre ben, så hun pådrog sig benbrud og skader på sin ankel.

Udover grov vold blev manden dømt for at undlade at hjælpe kvinden, efter at hun var kommet til skade. Efter påkørslen råbte manden ’Fede kælling’ eller lignende efter hende, hvorefter han kørte fra stedet og efterlod den kvæstede kvinde på parkeringspladsen.

Den 56-årige mand blev anholdt nogle dage senere på Sjælland, hvor han var på arbejde, og han har siddet varetægtsfængslet lige siden. Han har indtil retsmødet onsdag nægtet sig skyldig, men han modtog dommen.

Cykler i fine sko

play Virksomhed bytter kontorstol ud med cykler

20210106-140834-A_62Mb

play Ældre får ikke nødvendig hjælp til rengøring - organisation foreslår "hygiejnemilliard"

25_seconds

play Travlhed på skrotpladsen: Priserne slår rekord

010518 Stena Danica fragter tusindvis af shoppe-glade danskere til Sverige for at handle.

play Frederikshavn får verdens første emissionsfrie færgerute

Cykler i fine sko

play Virksomhed bytter kontorstol ud med cykler

20210106-140834-A_62Mb

play Ældre får ikke nødvendig hjælp til rengøring - organisation foreslår "hygiejnemilliard"

25_seconds

play Travlhed på skrotpladsen: Priserne slår rekord

Til forsiden

Til forsiden