Adresse gak-gak: Johnny Frederiksen skulle til læge, men hans GPS sendte ham til børnehave

02:46

Sundhedshus Sæby ligger på Stygge Krumpens Vej 4, men har indtil nu haft adresse på Sæbygaardvej 31.

Johnny Frederiksen skulle til øjenlæge, men hans GPS sendte ham til en børnehave. Nu bliver sundhedshusets adresse ændret.

Det gik ikke helt nemt, da Johnny Frederiksen skulle finde sundhedshuset i Sæby.

- Jeg var faktisk nødt til at ringe og sige, at jeg lige kom lidt for sent. Jeg tog den på google maps, og der viste den mig over til børnehuset herovre bagved, fortæller Johnny Frederiksen, mens han får undersøgt sine øjne i Sundhedshus Sæby.

Læs også Influenza-sæson: Lægehus giver hjemløse og udsatte gratis vaccinationer

Johnny Frederiksen er langt fra den eneste, der ikke har kunnet finde sundhedshuset i Sæby. Dagligt må ansatte hos sundhedshusets behandlere hjælpe patienter med at finde frem til eksempelvis øjenlægen.

- Vi har mange ældre patienter, der har svært ved at finde det, når GPS koordinaterne ikke fungerer. Så har det faktisk været et problem. De kommer lidt senere folk, forklarer øjenlæge Henrik Vornum til TV2 Nord.

Problemet er, at Sundhedshus Sæby har adresse på Sæbygaardvej 31. Koder man den adresse ind i sin GPS eller eksempelvis Google Maps, så ender man i en børnehave. Det er nemlig kun bagsiden af Sundhedshus Sæby, der ligger ud til Sæbygaardvej. Hovedindgang og parkeringsplads ligger på den modsatte side på Stygge Krumpens Vej 4. Nu er det lykkedes for Region Nordjylland, at få Frederikshavn Kommune til at flytte adressen.

- Jamen det bliver jo rigtig godt. I særdeleshed for alle de borgere, der kommer op og skal benytte sig af sundhedshuset. Så er det vigtigt, at adressen er rigtig, pointerer regionrådsmedlem og formand for sundhedshusets bestyrelsen Jørgen Rørbæk Henriksen

På øjenklinikken har de i flere år måtte lægge lidt ekstra luft ind i kalenderen, så de havde tid til, at patienterne kunne køre forkert. 1. januar er det forhåbentlig slut med adresseforvirringen.

- Der er i hvert fald god mulighed for, at folk skulle kunne finde det nu. Vi ser med fortrøstning på det, og håber, at det kommer til at køre fra det nye år, siger Henrik Vornum.

Alene fredag måtte tre patienter have hjælp til at finde sundhedshuset i Sæby.

02:46

Sundhedshus i Sæby skal flytte. Flere patienter kommer for sent til aftaler eller misser dem helt. Ganske enkelt fordi, de ikke kan finde vej.

Luk video

Forsiden lige nu