LIGE NU:

Amanda fra Frederikshavn overtager bornholmsk konkurrent

Amanda Seafoods fra Frederikshavn overtager Konservesfabrikken Bornholms A/S, og produktionerne samles i Frederikshavn.

Den frederikshavnske konservesfabrik Amanda Seafood A/S overtager aktiviteterne i konservesfabrikken Bornholms A/S, der hører til i byen Nexø på Bornholm. 

Overtagelsen betyder, at produktionerne samles i Frederikshavn, og dermed lukker fabrikken i Nexø.

- Økonomien er blevet en belastning, og vi kan ikke få det til at løbe rundt længere, siger Christian Sieverts til TV2/Bornholm.

- Vi skal hive råvarer til Bornholm, for at producere produkterne, og vi skal betale fragt igen, når varerne skal sendes fra øen. Alene fragtudgifterne beløber sig til flere millioner kroner årligt. Og det er udgifter som vores konkurrenter ikke har, lyder det videre fra Christian Sieverts.

I en pressemeddelelse fra Amanda Seafoods A/S lyder samme forklaring. 

- Markedet for fiskekonserves er blevet stadigt mere hårdt, dels som følge af stigende råvarepriser, dels på grund af et stagnerende dagligvaremarked, dels drevet af et stadigt hårdere pres for lavere priser fra detailkæderne, lyder det i pressemeddelelsen. 

Fabrikken i Nexø lukker efter sommerferien, men det betyder imidlertid ikke at produkter med navnet Bornholms forsvinder fra hylderne i supermarkedet. Man vil nemlig bevare navnet, selvom produkterne fremover skal produceres i Nordjylland.