Foto: Amanda Seafoods

Amanda Seafoods køber konkurrent

Fødevarevirksomheden Amanda Seafoods, der har til huse i Frederikshavn, har købt varemærket Glyngøre.

Hvis man er til sild og tunfisk, så genkender man helt sikkert det mærke, der hedder Glyngøre. Det er et af landets mest kendte brands indenfor seafood, og ejerskabet af det varemærke har nu skiftet hænder. 

Førhen var mærket ejet af Orkla Foods Dannmark, men nu har Amanda Seafoods fra Frederikshavn købt rettighederne til varemærket. 

Det oplyser Amanda Seafoods i en pressemeddelelse. 

- Vi ser frem til at inkludere et veletableret dansk varemærke i vores portefølje. Glyngøre har en stærk position hos danske forbrugere, og vi ser gode muligheder for at bygge videre på mærket gennem innovation og produktudvikling, fortæller Jesper Kold Sørensen, der er CEO for Amanda Seafoods.

Læs også Livredderne advarer: Pas på vinden ved kysterne

Købet af varemærket betyder, at Amanda Seafoods i Frederikshavn nu er på markedet med tre forskellige mærker indenfor seafood. Det drejer sig om Amanda, Bornholms og nu også Glyngøremærket.

- Med Amanda, Glyngøre og Bornholms har vi de 3 stærkeste klassiske danske varemærker indenfor seafood. I alt 286 års erfaring med fisk på første klasse til kræsne danske fiske elskere. Hver for sig med erfaringens styrke og en unik værdi for forbrugerne, men tilsammen, en endnu stærkere trio med et seafood fyrværkeri af synergier, løsninger og muligheder, fortæller Jesper Kold Sørensen, der ser frem til virksomhedens udvikling efter opkøbet af Glyngøre. 

- Vi kan næsten ikke vente med at komme ud til kunderne og drøfte det åbne hav af muligheder, som nu åbner sig ift. at drive kategorien med tiltrængt vækst og fornyet inspiration. Vi ser trioen som ”home of seafood”, en etikette som både forpligtiger og inspirerer”, udtaler Jesper Kold Sørensen, fortæller Jesper Kold Sørensen. 

Amanda Seafoods blev grundlagt i 1916, og firmaet er en del af den nordiske seafood koncern, Insula. 

Læs også Efterslukningen virker: Beredskabet begynder så småt at sende brandfolk hjem igen