LIGE NU:

Aula rulles ud i nordjyske dagtilbud

Frederikshavn Kommune er den seneste til at indføre Aula i kommunens dagtilbud, som skal give en mere ensartet IT oplevelse for forældrene.

Aula har længe været kendt blandt forældre til børn i skoler over hele landet. Nu skal forældre til de mindste børn også til at vænne sig til platformen.

Platformen er i fuld gang med at blive rullet ud hos daginstitutioner i Nordjylland, som er den første region, hvor Aula udrulles.

I dag, mandag, er turen så kommet til Frederikshavn Kommune, hvor Aula erstatter Tabulex.

- Aula er et nationalt system, som allerede er kendt i skolerne og SFO’erne. Nu kommer det til daginstitutionerne fordi, vi gerne vil give forældrene og børnene i kommunen en rigtig god brugeroplevelse, så man møder det samme system, uanset om man har børn i dagtilbud eller i skolen, siger Sisse Kit Pedersen, der er IT projektleder i Frederikshavn Kommune.

Faktisk skulle platformen allerede have været rullet ud i slutningen af 2020, men på grund af coronavirusset, er udrulningen blevet udskudt til nu.

Det er også en platform, der har været presset under coronapandemien. Det til trods, mener Sisse Kit Pedersen ikke, at småbørnsforældre skal være bekymrede for den nye platform.

- Vi så ved den første lockdown i marts, at Aula havde sit eneste nedbrud på den aften, hvor Mette Frederiksen (S) lukkede Danmark ned første gang. Siden er serverne blevet opgraderet til at kunne håndtere al den trafik der er, siger Sisse Kit Pedersen.

Til gengæld kan det være en god idé at væbne sig med en smule tålmodighed, for det er ikke bare forældrene, platformen er ny for.

- Alt nyt IT er svært. Også for vores personale. Så vi vil selvfølgelig gerne bede vores forældre om at have lidt tålmodighed, så vi kommer godt i gang. Og hvis forældrene har problemer med at komme ind på appen eller er i tvivl om, hvor de finder det, de leder efter, så spørg vores personale, så alle kommer godt i gang, slutter Sisse Kit Pedersen.

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

040620 Hanstholm Havn

Havnestrid om industrispionage: Hanstholm Havn politianmelder tidligere salgschef

PH 260221 Skoler klar til test Still

play Skoler gør klar til test: - Hvis man ikke bliver testet, medfører det fravær

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

Til forsiden

Til forsiden